EUROLYGA 2023

„Barcelona“ pasitinkantis J. Zdovcas – apie santykį su Šaru, R. Jokubaičio talentą ir T. Cavanaugh situaciją

Kauno „Žalgiris“ (6/16) pasitinka neeilinį Eurolygos iššūkį. Penktadienį šalies čempionai stos į kovą su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (18/4) ekipa, kurioje rungtyniauja ir praėjusiame sezone Kauno ekipoje žaidę Rokas Jokubaitis ir Nigelas Hayesas-Davisas.

J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-03-10 15:36

Abi komandos į antrąjį tarpusavio mūšį stos Lietuvai svarbią dieną – kovo 11-ąją, kurioje 1990 metais buvo atkurta šalies Nepriklausomybė.

Dvikovoje taip pat žadama ir speciali praėjusiame sezone žaidusių krepšininkų pagerbimo ceremonija bei kiti įvairūs šventiniai motyvai, o „Žalgirio“ krepšininkai mačo metu dėvės karo niokojamai Ukrainai paremti skirtus mėlynai-geltonus marškinėlius.

Tai bus antroji šių komandų akistata šiose sezono Eurolygoje. Pirmąją tarpusavio dvikovą, kuri Katalonijoje vyko lapkričio 26-ąją laimėjo „Barcelona“ krepšininkai.

Į Kauną Šaro kariauna atvyksta geros nuotaikos – vienvaldė Eurolygos turnyrinės lentelės lyderė turnyre paskutinį kartą pralaimėjo dar sausio mėnesį, kai 64:70 Rusijoje nusileido vietos „Uniks“ krepšininkams.

Tuo metu „Žalgiriui“ praėjusią savaitę nepavyko pratęsti savo pergalių serijos Berlyne, kauniečiai 74:82 nusileido ALBA krepšininkams ir nutraukė trijų laimėjimų iš eilės atkarpą.

„Barcelona“ pirmauja turnyrinėje lentelėje ir yra viena iš favoričių laimėti turnyrą. Ji – pirma, o mes – paskutiniai, bet paskutinės rungtynės mums suteikia optimizmo, rungtyniausime namuose. Įrodėme, kad galime žaisti gerai, nesvarbu, su kuo žaistume.

Visi žinome, kad tai gera komanda, su geru treneriu. „Barcelona“ visada sugeba nustebinti su naujais dalykais, ypač puolime, turime būti pasiruošę, komunikuoti aikštėje ir nestokoti fiziškumo ir tada mes galime laimėti“, – prieš artėjantį Eurolygos mūšį kalbėjo „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas.

„Žalgirio“ ir „Barcelona“ komandų akistata vyks penktadienį, 20 val.

– Ar matote vietų, kuriose „Barcelona“ yra pažeidžiama? – buvo paklausta J.Zdovco.

– Taip. Turime gerai žaisti gynyboje, kartais turime surizikuoti ties kai kuriais jų žaidėjais, turėsime sekti dvikovos eigą ir reaguoti į situaciją.

Puolime turime išlikti kantrūs, tai gera gynybinės sistemos komanda, bet tikimės, kad joje mums pavyks surasti plyšių.

– Ar regite „Barcelona“ ekipą kaip Eurolygos nugalėtoją?

– Sunku pasakyti. Ji yra viena iš favoričių laimėti, bet visi žinome, kad finaliniame ketverte yra vienerios rungtynės, gali turėti blogą dieną ir važiuosi namo, bet kaip ir minėjau, jie yra vieni iš favoritų, pamatysime, laukia dar nemažai rungtynių. Žinau Šarą, jis spaus žaidėjus, kad jie atiduotų maksimumą ir laimėtų šį turnyrą.

– Pirmose rungtynėse R.Jokubaitis spindėjo puolime. Kas labiausia patinka šio krepšininko žaidime?

– Jis turi didžiulį pasitikėjimą savimi, pasinaudojo šansu, kai komandoje pasipylė traumos, treneris taip pat juo pasitiki. Jis yra agresyvus puolime, fiziškai stiprus gynėjas, manau, kad jis turi tikrai puikią ateitį.

– Penktadienį rungtynės vyks ypatingą dieną Lietuvai. Taip pat į Kauną sugrįš ir Š.Jasikevičius. Kokie jūsų santykiai su šiuo strategu?

– Esame geri draugai, praeityje žaidėme kartu, tačiau kiek vėliau nebepavyko išlaikyti artimesnio ryšio dėl darbų.

Rytoj Lietuvos laukia ypatinga diena. Esu slovėnas, mes taip apt turime tokią pat Nepriklausomybės dieną, tik birželį, noriu pasveikinti visus lietuvius ir pakviesti mus palaikyti penktadienį.

– Su Š.Jasikevičiumi esate žaidęs kartu Liublianos „Olimpia“ ekipoje. Galbūt prisimenate kokią istoriją iš šio laikotarpio?

– Sunku pasakyti, bet Šaras visada pasižymėdavo energija, jis vis dar ta pačia energija pasižymi ir dabar. Mėgaujuosi stebėdamasi jį.

– Tyleris Cavanaugh nežaidė paskutinėse LKL rungtynėse. Kokia jo situacija? Ar jis žais penktadienį?

– Taip, tikiuosi, kad rytoj žais jis žais. Turėsime treniruotę, jis joje pasirodys, o viską spręsime po jos.

– Be Manto Kalniečio visi likę krepšininkai bus pasiruošę?

– Taip.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.