EUROLYGA 2023

Prieš „Žalgirį“ kovosiantis Rokas Jokubaitis: „Kai tokie dalykai vyksta tokią gražią šventę kaip kovo 11-oji, karas viską sugadina“

Kauno „Žalgiris“ pasitinka neeilinį Eurolygos iššūkį. Penktadienį, per mūsų valstybės Nepriklaumybės atgavimo dieną, šalies čempionai stos į kovą su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ ekipa, kurioje rungtyniauja ir praėjusiame sezone Kauno ekipoje žaidę Rokas Jokubaitis ir Nigelas Hayesas-Davisas.

Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 9:24 PM, atnaujinta Mar 10, 2022, 10:55 PM

Ketvirtadienio vakarą „Barcelona“ jau atvyko į Lietuvą. Karjerą žalgiriečių ekipoje pradėjęs R. Jokubaitis pirmą kartą žais prieš savo pirmąjį klubą stebint sirgaliams.

„Įdomios emocijos, dar sunku viską susidėlioti, tiek laiko nebuvau Lietuvoje. Vis tiek tikrai jausis kažkas...

Rytoj tikrai užplūs sentimentai, nors jau kelios dienos iki mačo bandau išlaikyti susikaupimą, kad nebūtų pašalinių trukdžių.

Žiūrėsime, kaip bus, bet susikaupimas bus, tikrai laukiu tų rungtynių“, – prieš mačą šypsojosi R.Jokubaitis.

– Kuo „Žalgiris“ pasikeitė nuo pirmojo turo rungtynių ir kas buvo akcentuota šiai dvikovai?

– Toks panašumas, kad jie ir tada buvo neblogos sportinės formos, ir dabar – laimėjo trejas iš ketverių pastarųjų rungtynių.

Jie laimėjo namų rungtynes prieš „Real“ dvidešimt vieno taško skirtumu, rytoj dar laukia tokia diena – atmosfera bus įspūdinga.

Kas akcentuojama, nepasiduoti emocijoms, žaisti savo žaidimą, kurį mokame geriausiai, ir išnaudoti „Žalgirio“ silpnybes. Ir mačo metu perlaužti jų eigą.

– Žaidžiant „Žalgiryje“ buvote pripratęs prie tokio statuso, kuris labiau buvo kuklus. Ar nebuvo sunku prisitaikyti prie favorito vaidmens?

– Tai buvo naujas dalykas man, į visas rungtynes einame tik pergalei, tad pakeisti mentalitetą buvo keistoka. Dabar susigyvenau ir tas statusas tikrai patinka, negaliu apie jį nieko blogo pasakyti.

– Kokio sutikimo tikitės „Žalgirio“ arenoje?

– Nujaučiu, visi mes nujaučiame (juokiasi). Reikia stengtis nepasiduoti emocijoms – tai turi išlikti mūsų misija numeris 1.

– Apie ką spėjote pasikalbėti su draugais „Žalgiryje“?

– Dar per daug nebendravome, teks šiandien ir rytoj. Nesistengiau per daug diskutuoti, nes, suprantate, užklups prisiminimai ir emocijos. Kol kas atvykome daryti savo darbo ir rytoj vakare matysime.

– Savaitgalį pralaimėjote prieš „Valencia“. Kiek tai nieko gero nežada „Žalgiriui“?

– Turėjome gerą seriją, bet tas pralaimėjimas faktas nėra gerai, bet pasiėmėme iš rungtynių tikrai daug. Turėjome mačą Fuenlabradoje, galėjome sužaisti geriau, bet manau, kad žingsnis po žingsnio vėl įeisime į gerą formą.

– Kokių planų be krepšinio turite Lietuvoje?

– Priklauso nuo rungtynių pabaigos (šypsosi).

– Kaip pavyksta susikoncentruoti krepšiniui, stebint įvykius pasaulyje?

– Pas mus, Ispanijoje, tai ne taip visus paliečia kaip Lietuvoje. Nes mes kaimyninės šalys su Ukraina. Norisi kuo daugiau apie tai sužinoti, įsijungiu lietuviškas žinias, man kaip lietuviui kasdiens apie labai skaudu girdėti.

Ispanijoje bandome skleisti žinutę, matėte, treneris irgi pasisakė apie tai – tai yra gerai. Jie ten nelabai sureiškšmina.

Rytoj Ukrainos pagerbimas, „Žalgirio“ išskirtinės aprangos – bus kupinos emocijų rungtynės. Dar ir kovo 11-oji...

Kai tokie dalykai vyksta tokią gražią šventę kaip kovo 11-oji, karas viską sugadina. Nieko gero apie tai pasakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.