EUROLYGA 2023

Rusija drebia melagieną: lietuviai iš „Parma“ ekipos traukėsi išsigandę grąsinimų netekti pilietybės

Lietuvos krepšininkų ir trenerių pasitraukimas iš Rusijos dėl šis valstybės karinės invazijos į Ukrainą rimtai įžeidė klubus – iš viso sutartis nutraukė penki krepšininkai ir trys treneriai. Jei iš agresorės Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos komandos išvažiavę Mindaugas Kuzminskas bei Artūras Gudaitis nesulaukė kažkokių itin rimtų priekaištų, tai Permės „Parma“ komandą palikę dabarinis rinktinės strategas Kazys Maksvytis, treneris Gintaras Kadžiulis bei žaidėjai Adas Juškevičius su Eigirdas Žukauskas po kurio laiko buvo apipinti melagienomis. Neva lietuviai buvo priversti išvykti iš „Parma“ tik dėl to, kad to norėjo valdžia, o kitu atveju iš jų būtų atimtos pilietybės.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
K.Maksvytis ir G.Kadžiulis.
K.Maksvytis ir G.Kadžiulis.
Adas Juškevičius<br>J.Votincevo nuotr.
Adas Juškevičius<br>J.Votincevo nuotr.
Antroje rungtynių pusėje užstrigusi Lietuvos rinktinė i<br>G.
Antroje rungtynių pusėje užstrigusi Lietuvos rinktinė i<br>G.
Kazys Maksvytis<br>T.Vanago nuotr.
Kazys Maksvytis<br>T.Vanago nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 7:55 PM, atnaujinta Mar 10, 2022, 8:00 PM

Apie savo pasitraukimą iš Permės klubo trenerio pareigų dėl agresijos prieš Ukrainą K.Maksvytis jau galvojo žaisdamas su nacionaline komanda Tuzloje prieš Bosnijos ir Hercegovinos komandą, tačiau savo sprendimą pateikė namie vasario 27-ąją Vilniuje.

Lietuvos krepšinio rinktinės strategas 44-erių K.Maksvytis po pergalės prieš bosnius tarė: „Žinokite praėjusią naktį jau miegojau ramiau – susiklosčius tokiai situacijai nutariau nevažiuoti į Permę.

Aš lieku Lietuvoje. Sutartis nutraukiama. Taip, nukentėsiu finansiškai, bet tai ne tas klausimas, ne ta situacija. Aš informavau rusus ir po to jau kalba bus apie visko užbaigimą“.

Iškart po to „Parma“ parašė tokį pranešimą: „Pasibaigus rungtynėms Lietuva – Bosnija ir Hercegovina, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pranešė, kad susiklosčius aplinkybėms negali grįžti į Permę tęsti darbo.

Apgailestaujame dėl tokio mūsų trenerio sprendimo. Sutarties su Kaziu Maksvyčiu užbaigimo detales abi šalys aptars artimiausiu metu“.

Pokalbyje su rinktinės treneriu iš Darbėnų jis sakė, kad viską pats apsvarstė ir supranta, kad tai vienintelis teisingas sprendimas.

Jis negalėjo nieko pasakyti apie ekipoje žaidusius kitus krepšininkus ir trenerius. Tačiau manė, kad jie pasielgs taip pat. Jie taip ir padarė - visi lietuviai paliko Permės komandą.

Praėjus kuriam laikui rusų žiniasklaida nutarė neva paaiškinti, kodėl visi lietuviai atsisakė žaisti „Parma“ klube.

Sport24 žurnalistas Vladislavas Koreginas sukurpė žinutę, kurioje tikino, jog gavo iš „Parma“ klubo vadovų slaptą žinią, kad mūsų specialistai ir toliau norėjo likti Rusijoje, tačiau to reikalavo Lietuvos valdžia, kurri iškėlė ultimatumą – arba atvažiuojate, arba prarandate pilietybę.

„Jų šalies atstovai skambino likusiems lietuviams, reikalaudami išvykti iš Rusijos. Jei jie būtų atsisakę, jų lietuviški pasai būtų panaikinti, prarastų pilietybę.

Nors nepaisant to, kad Juškevičius ir Kadžulis tikrai norėjo likti komandoje, jiems teko grįžti į tėvynę“, – skelbia agresorės rusų žiniasklaidos laikraštis „Sovetskyj sport“.

Ukrainą okupuoti siekiančios valstybės komanda kelis kartus kišo pagalius į K.Maksvyčio karjeros ratus: pradžioje neleido tapti nacionalinės ekipos strategu, o po to atsisakė už išpirką K.Maksvytį išleisti į Kauno „Žalgirį“.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių.

Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.