EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis okupantų šalyje nedirbtų: „Neįsivaizduoju, kaip lietuviai galėtų pasielgti kitaip“

Ilgus metus Maskvos srities „Chimki“ dirbęs Rimas Kurtinaitis pasmerkė Rusijos sukeltą karą Ukrainoje.

Rimas Kurtinaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 14, 2022, 11:36 AM, atnaujinta Mar 14, 2022, 11:37 AM

„Kiekvienas iš mūsų žino, kad yra karas, yra negerai. Žinome, kokios pusės, ką padarė. Taip susidėliojo, kad man Rusijoje reikėjo daug dirbti, ilgai gyvenau ten.

Matyt, viskas gyvenime turi savo ženklus, kad prieš metus palikau šalį. Na, sprendimas paprastas, jei dirbčiau ten šiuo metu – nedirbčiau“, – delfi.lt laidoje „Krepšinio zona“ kalbėjo 61-erių strategas.

Treneris pripažino, kad su „Chimki“, kuriame su pertraukomis dirbo septynerius metu, išsiskyrimas nebuvo pats maloniausias.

„Nenoriu net kalbėti apie tą temą. Liko visas tas galas, daug liko... Bet kažkokių vilčių į tai nededu. Dabar svarbiausia, kad žmonės žūsta.

Kas yra pinigai? Šiandien uždirbsi, ryt išleisi. Tai nėra problema“, – teigė R.Kurtinaitis.

Strategas atskleidė, kad kalbėjo ir su lietuviais, kurie šį sezoną dirbo Rusijoje. Vienas tokių buvo rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

„Mes susiskambinome. Kaip ir minėjau, pinigai yra sąlyginis dalykas. Yra etika, moralė, pilietinis požiūris. Kad jis paliko Permės „Parma“ klubą – sveikinu.

Neįsivaizduoju, kaip lietuviai galėtų kitaip pasielgti“, – sakė treneris, kuris šį sezoną praleido be darbo.

Visgi R.Kurtinaitis pripažino, kad sulaukia gerų pasiūlymų, tačiau dėl šeimyninės situacijos jų kol kas atsisako.

„Turėjau visai neblogų siūlymų, bet turiu namie problemų. Nusprendžiau, kad šiuos metus nieko nedarysiu. Žiūrėsime, kaip toliau čia viskas vyks“, – teigė strategas, pridurdamas, kad šiuo metu visą dėmesį skiria informacijai apie karą Ukrainoje.

Paklaustas, ar esant reikalui galėtų imti ginklą ir pasekti Ukrainos krepšinio legendos Oleksandro Volkovo pavyzdžiu, kuris gina tėvynę nuo okupantų, R.Kurtinaitis buvo atviras.

„Esu medžiotojas, turiu šautuvų, turiu savo teritoriją, kurią ginsiu“, – griežtai kalbėjo kaunietis, kuris bene kasdien bendrauja ir su pačiu O.Volkovu.

Lrytas.lt primena, kad vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.