EUROLYGA 2023

Saldžią pergalę NBA nuskynęs Domantas Sabonis pranešė Lietuvai svarbią žinią

Naktį iš pirmadienio į antradienį vykusiose NBA rungtynėse Domanto Sabonio atstovaujama „Sacramento Kings“ (25/45) nutraukė keturių iš eilės pralaimėjimų seriją. Lietuvio klubas namuose 112:103 (27:17, 36:26, 25:34, 24:26) pranoko „Chicago Bulls“ (41/27) krepšininkus.

Domantas Sabonis.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 12:05 PM

„Nuostabus jausmas. Dabar turėsime nemažai rungtynių namuose, o šį maratoną pradėjome su tinkama energija ir dėl to jaučiuosi labai gerai“, – po iškovotos pergalės pozityvumo neslėpė 25-erių krepšininkas iš Lietuvos.

211 cm ūgio D.Sabonis pergalingoje dvikovoje per 38 minutes įmetė 22 taškus (6/14 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 10/10 baudų), atkovojo 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, padarė 4 klaidas ir 4 sykius prasižengė.

„Gerai dalinomės kamuoliu, o tai lėmė gerai paruoštus metimus. Sėkmingai stovėjome gynyboje, kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių. Žaidėme gerai, šį vakarą tikrai žaidėme gerai“, – pergalę garantavusiais veiksniais pasidalino lietuvis.

Tai buvo vos pirmoji „Kings“ pergalė per pastarąsias penkerias žaistas rungtynes. Praėjusi savaitė Sakramento klubui buvo pažymėta keturių iš eilės pralaimėjimų serija, o prie jų vesdavo ne itin sėkmingas komandos įsiliejimas po ilgosios pertraukos.

„Nerasdavome būdų sėkmingam trečiojo kėlinio startui. Nepataikydavome metimų bei prarasdavome koncentraciją gynyboje.

To metu šioje dvikovoje sugebėjome varžovus pristabdyti anksti, nepasistatėme savęs į blogą poziciją ir laimėjome rungtynes“, – pamokas po skaudžių pralaimėjimų vardino D.Sabonis.

Aukštaūgis iš Lietuvos buvo antras pagal rezultatyvumą nugalėtojų gretose. Apskritai net penki „Kings“ krepšininkai pergalingose rungtynėse įmetė bent dviženklį kiekį taškų.

„Kai vaikinai žaidžia pasitikinėdami, tai prideda labai daug pagalbos. Aš, De'Aaronas Foxas ir Harrisonas Barnesas turėjome nemenką dėmesį iš varžovų, o kiti vaikinai nepasimetė ir žaidė užtikrintai.

Pasitikime jais, o geras jų žaidimas rungtynes paverčia kur kas lengvesnes“, – apie komandos draugų indelį pasakojo lietuvis.

Po pergalės D.Sabonis taip pat patvirtino, kad kartu su Jonu Valančiūnu yra pasiruošęs padėti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei šį rudenį vyksiančiame Europos krepšinio čempionate.

„Aš visada pasiruošęs padėti ir atstovauti savo šaliai. Bus smagu.

JV (J.Valančiūnas – red.) prisijungs taip pat. Viskas turėtų būti gerai“, – pažadą davė D.Sabonis.

Pokalbio pradžioje krepšininkas pirmąkart viešai paskelbė, kad savaitgalį jam gimė kūdikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.