EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: „Žalgirio“ šviesulys E. Ulanovas, A. Milaknio penkiaminutė ir R. Jokubaičio košmaras

Edgaras Ulanovas vėl buvo geriausias Kauno „Žalgirio“ krepšininkas, bet Lietuvos čempionai Eurolygos 31-ajame ture patyrė dar vieną nesėkmę. Rezultatyviai žaidė ir keli kiti lietuviai, o Paulius Jankūnas net pasiekė asmeninį sezono taškų rekordą, tačiau jiems aikštėje pavyko anaiptol ne viskas. Tuo tarpu Rokas Jokubaitis ir Donatas Motiejūnas per jų komandų laimėtas rungtynes savo tiesioginiams varžovams pralaimėjo beveik visas dvikovas.

Marius Grigonis ir Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis ir Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas ir E.Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas ir E.Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Giedraitis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
R.Giedraitis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 8:29 AM

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas nuo pirmųjų minučių kūrė pavojų po varžovų krepšiu: ir pats rezultatyviai pabaigdavo atakas, ir pastebėdavo geresnėje padėtyje buvusius komandos draugus, ir atsikratęs jį dengusio varžovo įkirsdavo į baudos aikštelę mesdavo be pasipriešinimo. Puldamas E.Ulanovas visas rungtynes viską darė labai tiksliai. Tris kėlinius viskas buvo daugmaž gerai ir ginantis, tačiau ketvirtajame kėlinyje ASVEL ekipai pranašumą vėl sukrovė E.Okobo, kurį tuo metu dengė E.Ulanovas.

Jis žaidė 34 min., pelnė 15 taškų (6/8 dvitaškių, 1/2 tritaškių) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Žalgiris“ (7-19) namie autsaiderių dvikovoje pralaimėjo ASVEL (8-17) ekipai 68:72. Nors kauniečiai rungtynes pradėjo spurtu 7:0, varžovai labai greitai išlygino rezultatą 9:9 ir nuo tada iki pertraukos vyko lygi kova. Tačiau trečiojo kėlinio viduryje svečiai įgijo dviženklę persvarą. Nors paskutiniame ketvirtyje „Žalgiriui“ buvo pavykę vėl persverti rezultatą, pabaigoje tiksliau žaide ASVEL.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas kantriai laukė savo progų laukė už tritaškio linijos, dažniausiai – aikštės kampuose. Iš pradžių jis dažniau mėtė (pirmajame kėlinyje pataikė du tritaškius), bet pamatęs, kad ranka nėra pakankamai tvirta (iki pertraukos trys metimai skriejo pro šalį), pradėjo dažniau veržtis. Tritaškių trūkumą lietuvis kompensavo kitoje aikštės pusėje. Jis trikdė varžovų atakas krapštydamas jiems iš rankų kamuolį ir bėgdamas į greitas atakas.

R.Giedraitis žaidė 27 min. ir pelnė 12 taškų (3/3 dvitaškių, 2/7 tritaškių).

„Baskonia“ (11-15) namie permainingose rungtynėse nugalėjo „Fenerbahçe“ (9-14) klubą 77:62. Vitorijos krepšininkai pateko į duobę tik antrajame kėlinyje, kuriame atsiliko 8 taškų skirtumu. Vis dėlto iškart po pertraukos vaizdas pasikeitė, o ketvirtajame kėlinyje žaidimas vyko vos ne į vieną krepšį.

Artūras Milaknis

„Žalgirio“ metikas 5-ąją min. pakeitė K.Lukošiūną. Komandai puolant A.Milaknis iki trečiojo kėlinio vidurio buvo beveik nepastebimas ir atliko tik vieną netaiklų metimą, bet labai patikimai izoliavo varžovų puolimo lyderį E.Okobo. Žalgirietis pratrūko trečiojo kėlinio viduryje, kai varžovai įgijo dviženklę persvarą. A.Milaknis pataikė tris iš eilės tritaškius, pridėjo dvitaškį po galingo prasiveržimo ir per pusę kėlinio surinko 11 taškų. Deja, tritaškių atsargos greitai išseko, ir ketvirtajame kėlinyje nė vienas iš keturių A.Milaknio metimų tikslo nepasiekė.

A.Milaknis žaidė 23,5 min. ir pelnė 11 taškų (1/1 dvitaškio, 3/8 tritaškių, 0/1 baudos).

Paulius Jankūnas

„Žalgirio“ kapitonas į aikštę įėjo 7-ąją min. ir pirmojo kėlinio pabaigoje pataikė du metimus spaudžiant atakos laikrodžiui. Tačiau jis nespėjo paskui judresnius varžovų aukštaūgius ir labai greitai gavo antrąją pražangą. Trečiajame kėlinyje veteranas nudžiugino sirgalius dėjimu, ketvirtojo kėlinio pradžioje tritaškiu metimu persvėrė rezultatą. Nors P.Jankūnas atakavo taikliai, komandai labai trūko jo tvirtų pečių baudos aikštelėse.

P.Jankūnas žaidė 13,5 min., pelnė 10 taškų (2/3 dvitaškių, 2/2 tritaškių), atkovojo 2 kamuolius, 3 kartus suklydo, 3 kartus prasižengė ir išprovokavo 4 pražangas.

Lukas Lekavičius

Įžaidėjas 5-ąją min. pakeitė vietos aikštėje nerandantį J.Strėlnieką, bet ir pats vietos aikštėje ieškojo labai ilgai. Jam kildavo sunkumų net tada, kai prie jo atsidurdavo daug lėtesnis varžovų aukštaūgis J.Gistas.

Kai ketvirtojo kėlinio viduryje L.Lekavičius pataikė nelabai logišką tritaškį, atrodė, kad jis tuoj gali persilaužti. Nors L.Lekavičius pradėjo žaisti aktyviau, jam nepavyko tapti komandos vedliu.

L.Lekavičius žaidė 29 min., pelnė 10 taškų (2/3 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 3/4 baudų), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 6 pražangas.

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas nuo atsarginių suolo pakilo priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę, tačiau kelias dešimtis sekundžių pauzių nebuvo, todėl lietuvis į aikštę žengė tik antrajame kėlinyje. Komandai puolant jis kamuolį gaudavo retai, bet gindamasis padėdavo užtverti kelius prie savo krepšio.

T.Sedekerskis žaidė 7 min., nė karto nemetė į krepšį, bet atkovojo 3 kamuolius.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę buvo įleistas priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę. Nors lietuvis jau pirmojo kėlinio pabaigoje prasiveržęs pelnė pirmuosius (ir vienintelius) taškus, antrojo kėlinio pradžioje abiejose aikštės pusėse pralaimėjo daugumą mikrodvikovų staigesniam T.Blattui ir greitai buvo pakeistas. R.Jokubaitis į aikštę grįžo tik tada, kai jo komanda pirmavo 20 taškų skirtumu ir įtampa buvo atslūgusi. Tačiau net tada T.Blattas buvo didžiausias jo košmaras. Viskas baigėsi tuo, kad nesėkmingai varžovą vaikęsis R.Jokubaitis ketvirtajame kėlinyje lįsdamas iš už užtvaros patyrė peties traumą.

R.Jokubaitis žaidė 11,5 min. ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių).

„Barcelona“ (20-5) išvykoje įtikinamai nugalėjo ALBA (9-14) komandą 95:79. „Barça“ jau pirmosiomis minutėmis pradėjo kaupti persvarą, o po pertraukos skirtumas visą laiką buvo dviženklis.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ rungtynes pradėjo be D.Motiejūno, bet jis nuo suolo pakilo jau 4-ąją min., nes starto penketui pulti visai nesisekė („Roca Team“ iki tol pelnė tik 2 taškus). Lietuvis prie penketo taip pat nepritapo. Jis po savo krepšiu pralaimėjo daugumą dvikovų M.Falliui (varžovų milžinas vien pirmajame kėlinyje pelnė 8 taškus), nepataikė iš toli, greitai rinko pražangas. D.Motiejūnas vienintelius taškus pelnė pusiau kabliu pirmojo kėlinio pabaigoje.

Jis žaidė 16,5 min., pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/3 tritaškių, 0/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

„Monaco“ (12-13) namie sutriuškino „Olympiakos“ (17-9) klubą 92:72. Nors Monako krepšininkai pralaimėjo pirmąjį kėlinį, jau antrajame ketvirtyje tvirtai perėmė iniciatyvą ir įgijo 19 taškų persvarą. Po to skirtumas visą laiką buvo dviženklis.

Karolis Lukošiūnas

Gynėjas devintą kartą šį sezoną pateko į „Žalgirio“ starto penketą. Jis trečiąją minutę pataikė tritaškį, bet labai greitai gavo dvi pražangas. K.Lukošiūnas į aikštę grįžo trečiajame kėlinyje, tačiau nežinojo, ką daryti su kamuoliu, ir greitai vėl buvo pakeistas.

K.Lukošiūnas žaidė 9,5 min. ir pelnė 3 taškus (1/1 tritaškio).

Marekas Blaževičius

Paskutinę pirmojo kėlinio minutę į aikštę įleistas vidurio puolėjas antrojo kėlinio pradžioje pasižymėjo gražiu perdavimu E.Ulanovui, bet daugiausia jėgų skyrė nepagrįstiems priekaištams teisėjams.

M.Blaževičius žaidė 3 min. ir taškų nepelnė (0/1 dvitaškio).

Nežaidė

„Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis negali žaisti dėl traumos, o Regimantas Miniotas nebuvo įtrauktas į dvyliktuką.

Savaitės skaičiai

4

„Baskonia“ laimėjo ketvirtas iš eilės rungtynes ir tęsia šiuo metu ilgiausią pergalių virtinę. Ilgiausią pralaimėjimų virtinę tęsia trečiadienį Vitorijoje ketvirtąją iš eilės nesėknę patyrręs „Fenerbahçe“.

4

D.Motiejūnas į Monako komandos starto penketą nepateko tik ketvirtą kartą šį sezoną.

4

Keturi rezultatyviausi „Žalgirio“ žaidėjai buvo lietuviai. E.Ulanovas pelnė 15 taškų, A.Milaknis – 11, L.Lekavičius ir P.Jankūnas – po 10. Nė vieno užsieniečio rezultatyvumas nebuvo dviženklis.

10

P.Jankūnas pelnė 10 taškų ir pasiekė asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą. Jo vidurkis šį sezoną yra 3,3 taško (50 taškų per 15 rungtynių), o karjeros rekordas – 30 taškų (pasiektas 2016 m. lapkritį per rungtynes su Maskvos CSKA).

Padėtis

Lyderiai

Kelialapius į ketvirtfinalį užsitikrino keturios komandos: „Barcelona“ (20-5), Madrido „Real“ (18-7), Milano „Olimpia“ (16-8) ir Pirėjo „Olympiakos“ (17-9).

Vidutiniokai

Dėl kitų keturių kelialapių kovoja aštuonios komandos: Stambulo „Anadolu Efes“ (14-10), Tel Avivo „Makabi“ (12-11), Miuncheno „Bayern“ (12-11), „Monaco“ (12-13), Belgrado „Crvena Zvezda“ (11-13), Vitorijos „Baskonia“ (11-15), Stambulo „Fenerbahçe“ (9-14) ir Berlyno ALBA (9-14).

Autsaideriai

Trys komandos prarado galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas ir bando išvengti paskutinės vietos. Tai – Vilerbano ASVEL (8-17), Atėnų „Panathinaikos“ (7-17) ir Kauno „Žalgiris“ (7-19).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.