EUROLYGA 2023

J. Mačiulį šokiravo buvusios komandos elgesys: savininkas krepšininkus laikė vergais

Praeityje Graikijos Atėnų AEK krepšinio ekipos garbę gynęs Jonas Mačiulis sulaukė nepalankaus Sporto arbitražo teismo sprendimo. 37-erių Lietuvos krepšinio legenda siekė prisiteisti kompensaciją už Graikijos klubo neišmokėtą atlyginimą, tačiau Sporto arbitražo teismo sprendimas pasirodė daugiau nei keistas – komanda krepšininkui nebuvo skolinga nė cento.

Jonas Mačiulis<br>championsleague.basketball nuotr.
Jonas Mačiulis<br>championsleague.basketball nuotr.
Jonas Mačiulis<br>championsleague.basketball nuotr.
Jonas Mačiulis<br>championsleague.basketball nuotr.
Jonas Mačiulis<br>championsleague.basketball nuotr.
Jonas Mačiulis<br>championsleague.basketball nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 12:37 PM, atnaujinta Mar 25, 2022, 12:48 PM

Nustebintas netikėtu Sporto arbitražo teismo verdiktu J.Mačiulis nenuleido rankų ir kreipėsi į FIBA arbitražą, kurio sprendimas krepšininkui buvo palankesnis.

„Priėmiau sprendimą į FIBA. Visiškai negalėjau suprasti Sporto arbitražo nuosprendžio. Tuo metu FIBA ši situacija pasirodė kur kas labiau aiškesnė“, – Graikijos naujienų portalui gazzetta.gr pasakojo lietuvis.

J.Mačiulis taip pat teigė, kad neturėjo intencijos mindžioti teismo slenksčius ir veltis į karą su AEK, tačiau pasak buvusio krepšininko, pats klubas stengėsi įrodinėti Sporto arbitražo teismui, kad žaidėjui neturi jokių skolų.

„Kai sulaukiau tokios žinios, kreipiausi į FIBA. AEK man buvo skolinga tris išmokas, bet buvo sumokėta tik dalis pinigų – liepos ir rugpjūčio mėnesiais, kitos dalies nesulaukiau“, – teigė J.Mačiulis.

Garsus puolėjas Graikijos naujienų portalui taip pat pasidalino ir širdį spaudžiančia istorija apie AEK poelgį mirus krepšininko tėvui.

„Niekada negalėsiu pamiršti įvykio, kuris atsitiko kai mirė mano tėvas. Laidotuvės vyko šeštadienio, o jau sekmadienį jie man skambino ir sakė, kad turiu grįžti, nes esu jiems reikalingas.

Stengiausi paaiškinti, kad turiu padėti šeimai, bet jiems tai nerūpėjo.

Komandos savininkas Makis Angelopoulos krepšininkus laikė vergais, o sykį, kai atėjo į rūbinę ir sulaukė neigiamos reakcijos, negalėjo tuo patikėti“ – prisiminimais dalinosi krepšininkas.

J.Mačiulio teigimu, FIBA arbitražas nusprendė padvigubinti Atėnų ekipos skolą lietuviui, tačiau klubas jos išmokėti nesukuba.

„AEK žino, kiek man yra skolingi, o po FIBA sprendimo ši skola padvigubėjo, tačiau ekipa nerodo jokios pagarbos žaidėjams, kurie liejo prakaitą už šią komandą. Nesuprantu, kaip jie gali daryti tai, ką tik jie nori“, – nusivylimo neslėpė J.Mačiulis.

J.Mačiulis Atėnų klubo garbę gynė tris sezonui – 2018-2021 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.