EUROLYGA 2023

Tarp pretedentų į visų laikų NBA europiečių rinktinę – dvi didžiausios Lietuvos legendos

Ar pateks Šarūnas Marčiulionis ir Arvydas Sabonis į visų laikų geriausių europiečių NBA rinktinę? NBA lyga suteikė šansą sirgaliams Lietuvoje prisidėti prie balsavimo ir išrinkti pirmąją ir antrąją NBA europiečių komandas.

 Renkami geriausiu NBA europiečiai, o tarp jų - du Lietuvos pretendentai.
 Renkami geriausiu NBA europiečiai, o tarp jų - du Lietuvos pretendentai.
 Renkami geriausiu NBA europiečiai, o tarp jų - du Lietuvos pretendentai.
 Renkami geriausiu NBA europiečiai, o tarp jų - du Lietuvos pretendentai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 8:17 PM, atnaujinta Mar 28, 2022, 8:20 PM

Nors per visą istoriją NBA yra rungtyniavę 15 lietuvių, į galutinį kandidatų sąrašą pateko tik du: pirmasis už Atlanto patekęs Š.Marčiulionis ir paskui jį sekęs A.Sabonis.

Š.Marčiulionis 1989-aisiais pasirašė sutartį su „Golden State Warriors“ ir JAV rungtyniavo iki 1997-ųjų. A.Sabonis žaidė „Portland Trail Blazers“ 1995-2003 metais.

Pirminiame sąraše buvo ir daugiau krepšininkų iš Lietuvos, tačiau po komisijos balsavimo čia liko tik 20 pavardžių. Tarp jų, tokie žaidėjai kaip Dirkas Nowitzki, Detlefas Schrempfas, Pau Gasolis, Toni Kukočius, Luka Dončičius.

Komisiją sudarė kviestiniai ekspertai, garsenybės ir žurnalistai. Teisė atstovauti Lietuvai buvo suteikta tik „Lietuvos rytui“.

Dabar viskas – Europos sirgalių rankose. Nuo šiandien iki balandžio 6-osios galima prabalsuoti svetainėje nba.com/eurovote.

75 metų sukaktį mininti NBA lyga visą šį sezoną vykdo kampaniją, skirtą pagerbti dabartinius ir buvusius krepšininkus iš Europos, kurie įkvėpė kelias krepšinio sirgalių kartas Europoje.

„Europiečiai tiek praeityje, tiek dabar užima svarbią vietą NBA struktūroje – nuo ankstyviausių pradininkų iki dabartinių žaidėjų, kurie tampa naudingiausiais žaidėjais, išrenkami į „Visų žvaigždžių rungtynes“ ir yra tarp pačių geriausių lygoje“, – sakė NBA atstovas George’as Aivazoglou.

Jau įvyko rinktimai trijose kategorijose. „Visų laikų geriausiu Europos momentu NBA“ tapo vokiečio Dirko Nowitzki triumfas 2011-ųjų NBA sezoną, „Visų laikų geriausiais NBA marškinėliais“ išrinkti 1998-1999 metų „Toronto Raptors“ apranga, o „Visų laikų NBA dinastija“ paskelbta 1995-1998 metų „Chicago Bulls“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.