EUROLYGA 2023

Jonas Valančiūnas patikino: „Planuoju būti su rinktine ir dalyvauti šiemet Europos čempionate“

NBA reguliariajam sezonui artėjant prie pabaigos „New Orleans Pelicans“ aukštaūgis Jonas Valančiūnas pasidalino mintimis apie asmeninius rekordus, tritaškius metimus ir Lietuvos rinktinę.

Jonas Valančiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 1:41 PM, atnaujinta Mar 29, 2022, 1:53 PM

29 metų 213 cm ūgio J.Valančiūnas patikino: „Jeigu sveikata leis ir nebus jokių kitų nenumatytų problemų tikrai dalyvausiu ir būsiu su rinktine šių metų Europos krepšinio čempionate.“ Apie tai jis kalbėjo interviu „TV3 Sport“ ir „Go3“ atstovui Žilvarui Zinkevičiui.

J.Valančiūnas sakė, kad stebėjo Lietuvos rinktinės rungtynes atrankoje ir naujojo trenerio Kazio Maksvyčio darbą.

„Pavyko stebėti, sekiau viską. Bendravome ir su treneriu, ir su žaidėjais, malonu, kad pasiekė keturias pergales. Jeigu tik pradėjęs darbą jau skina pergales, todėl tikėkimės, kad ir vasarą bus pergalės. Labai gerai žinau Kazį Maksvytį ir tik pliusai apie jį“, – teigė Lietuvos rinktinės aukštaūgis.

Dešimtą sezoną stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje žaidžiantis lietuvis prasitarė, kad nesivaiko rekordų, nori stipriai pabaigti sezoną, kad „Pelicans“ išliktų 9-10 vietoje ir patektų į įkrintamųjų turnyrą, o vėliau ir atkrintamąsias.

„Nežaidžiu statistikai, krepšinis yra komandinis žaidimas, bet kartais pasiseka, tad žiūrėsime gal ir išlys kas nors“, – į klausimą, ar gali gerbėjai šiame NBA sezone tikėtis antrojo trigubo dviženklio, juokdamasis atsakė J.Valančiūnas.

Jis kalbėjo ir apie tritaškius.

„Keičiasi žaidimas, keičiasi ir didelio žmogaus žaidimas, turi būti universalus, neužtenka tik žaidimo nugara į krepšį, kamuolius kovoti ar statyti užtvaras.

Tenka išplėsti ir savo žaidimą, kelti pavojų nuo tritaškio linijos, kurti progas komandos draugams.

Planuoju ir toliau tobulinti savo metimą, pajausti geriau žaidimą, kurti progas, nes tai yra didelis pliusas komandai“, – atskleidė šį sezoną 7 tritaškius metimus per rungtynes pataikęs vidurio puolėjas iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.