EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius Rusijos klubų Eurolygoje neregi: „Negalime sėdėti ir su tuo susitaikyti“

„Barcelona“ ekipos strategas Šarūnas Jasikevičius dar kartą griežtai pasmerkė šalies agresorės Rusijos vykdomus karinius veiksmus prieš Ukrainą. Vasario 24-ąją prasidėjęs puolimas tęsiasi iki šiol, o kruvinasis konfliktas kiekvieną dieną nusineša vis daugiau nekaltų žmonių gyvybių.

Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-01 16:50, atnaujinta 2022-04-01 17:00

46-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos Graikijos naujienų portalui Gazzetta.gr prakalbo apie ir Lietuvoje jaučiamą Rusijos karinę grėsmę.

„Aš užaugau Sovietų Sąjungoje ir puikiai žinau, kas vyksta. Mes, lietuviai, nuolat jaučiame grėsmę – negalime sėdėti ir su tuo susitaikyti.

Turime sustabdyti šį vaikiną dabar. Vaizdai nemeluoja ir tokia situacija 2022 metais yra siaubinga. Linkiu ukrainiečiams stiprybės ir tikiuosi, kad žmonės ir toliau jiems padės, nes jie nusipelnė turėti laisvą šalį“, – samprotavo „Barcelona“ strategas.

Reaguodama į kruvinus įvykius Eurolyga nusprendė iš turnyro pašalinti visas tris Rusijai atstovavusias komandas – Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“.

Š.Jasikevičius sveikino šį sprendimą ir teigė, kad ateityje jis vis dar neregi Rusijos ne tik sporto, bet ir apskritai pasaulinėje bendruomenėje.

„Manau, kad šalis, kuri puola, neturėtų teisės dalyvauti normaliose procesuose, nes ji pati juos ir pažeidė.

Esu iš Lietuvos ir turiu tvirtą požiūrį šiuo klausimu. Jiems būtų labai sunku dalyvauti Eurolygoje tuo metu, kai jie puolia suverenią šalį“, – Graikijos žiniasklaidai atsivėrė Š.Jasikevičius.

Jo treniruojama „Barcelona“ ekipa penktadienį Pirėjuje stos į kovą su vietos „Olympiakos“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.