EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: „Baskonia“ dueto pamokos, L. Lekavičiaus taškai ir D. Motiejūno kelialapis

Priešpaskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture tarp Lietuvos krepšininkų rezultatyviausiai žaidė Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Lukas Lekavičius. Vis dėlto jam ir kitiems žalgiriečiams penktadienį krepšinio pamokas davė kaip pagal vadovėlį žaidę Vitorijos „Baskonia“ lietuviai Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis bei jų komandos draugai. „Monaco“ aukštaūgis Donatas Motiejūnas šiame ture pasižymėjo mažai, bet jo komanda iškovojo kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

Kauniečiai buvo sumindyti Vitorijoje – Edgaras Ulanovas.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Vitorijoje – Edgaras Ulanovas.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Vitorijoje.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Vitorijoje.<br>Zalgiris.lt nuotr.
D.Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Vitorijoje – Edgaras Ulanovas.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sumindyti Vitorijoje – Edgaras Ulanovas.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Paulius Jankūnas<br>Zalgiris.lt nuotr.
Paulius Jankūnas<br>Zalgiris.lt nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2022-04-02 08:20

Rokas Giedraitis***

„Baskonia“ starto penketo puolėjas pirmoje varžovų atakoje atėmė kamuolį iš T.Cavanaugh, o ir po to kaišiodamas ilgas rankas neretai trikdė žalgiriečių atakas. Puldamas R.Giedraitis žaidė labai ramiai ir kartais gana ilgus tarpsnius būdavo nematomas.

Bet vos tik puolėjas gaudavo kamuolį, „Žalgirio“ laukdavo nemalonumai. R.Giedraitis jau pirmajame kėlinyje pataikė du tritaškius, trečiajame kėlinyje draskė varžovų gynybą prasiveržimais ir buvo vienas naudingiausių „Baskonia“ krepšininkų.

R.Giedraitis žaidė beveik 27 min., pelnė 17 taškų (2/5 dvitaškių, 4/4 tritaškių, 1/1 baudos), atkovojo 4 kamuolius, perėmė 3 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

„Baskonia“ (12-16) autsaiderių rungtynėse namie sutriuškino „Žalgirį“ (7-20) 96:79. Galutinis rezultatas neatspindėjo mačo eigos. Šeimininkai jau pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 15:2, pirmojo kėlinio pabaigoje – 31:10, o antrojo kėlinio viduryje įgijo net 30 taškų persvarą 52:22.

Į atkrintamąsias varžybas nepatekusi Vitorijos komanda jau sužaidė visas šio Eurolygos sezono rungtynes, bet galutinės vietos dar nežino.

Tadas Sedekerskis***

„Baskonia“ puolėjas į aikštę žengė nuo antrojo kėlinio pradžios ir netrukus prisidėjo prie jo komandos surengtos tritaškių liūties.

T.Sedekerskis tritaškį pataikė per P.Jankūno rankas, bet daugiau iš toli nemetė. Užtat jo žaidimas po krepšiais buvo vos ne pavyzdinis.

Jis gerai užsiimdavo padėtį, išstumdavo iš baudos aikštelės „Žalgirio“ aukštaūgius, puldamas priimdavo gerus sprendimus ir tiksliai atlikdavo viską, ką sumanydavo.

T.Sedekerskis žaidė 23 min., pelnė 11 taškų (3/3 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/4 baudų), atkovojo 8 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 3 kartus.

Lukas Lekavičius**

„Žalgirio“ įžaidėjas 4-ąją min. pakeitė dukart prasižengusį T.Websterį. Jis iškart pradėjo ieškoti kelių į varžovų baudos aikštelę, bet pirmajame kėlinyje jo bandymų rezultatai buvo labai permainingi.

L.Lekavičiaus efektyvumo koeficientas žymiai padidėjo antrajame kėlinyje. Jis stabiliai rinko taškus tiek po prasiveržimų, tiek tolimais metimais, sukūrė neblogus ryšius su komandos draugais. Tiesa, skirtumas tuo metu jau buvo per didelis, kad žalgiriečiai galėtų tikėtis teigiamo rezultato.

L.Lekavičius žaidė 25,5 min., pelnė 20 taškų (6/10 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 4 pražangas.

„Žalgirio“ lyderis šį sezoną rezultatyviau žaidė tik kartą. Jis pelnė 22 taškus per rungtynes su „Barcelona“. L.Lekavičiaus karjeros rekordas yra 29 taškai (pasiektas 2017 m. vasarį).

Donatas Motiejūnas*

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas pirmoje komandos atakoje kaip lėkštutėje pateikė kamuolį pirmuosius taškus pelniusiam M.Jamesui ir iki pertraukos abiejose aikštės pusėse laimėjo daugumą dvikovų su K.Hinesu.

Po pertraukos varžovai visai neleido lietuvio į baudos aikštelę, blogiausiu atveju tolimose prieigose stabdydami jį pražangomis. Nuo trečiojo kėlinio vidurio D.Motiejūnas nežaidė.

D.Motiejūnas žaidė 17 min., pelnė 6 taškus (3/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas.

„Monaco“ (14-13) išvykoje nugalėjo „Olimpia“ (18-9) komandą 72:63. „Roca Team“ iki trečiojo kėlinio vidurio nė karto nepirmavo, o iškart po pertraukos atsiliko didžiausiu rungtynėse 11 taškų skirtumu (42:31).

Tačiau tada – kaip tik pakeitus D.Motiejūną – viskas apsivertė aukštyn kojomis. Svečiai kelių minučių tarpsnį laimėjo 20:1, o ketvirtajame kėlinyje patys įgijo dviženklę persvarą.

Ši pergalė ir palankūs kitų turo rungtynių rezultatai lėmė, kad Eurolygos debiutantė „Monaco“ žais atkrintamosiose varžybose.

Karolis Lukošiūnas*

Gynėjas į aikštę buvo įleistas priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę, o antrojo kėlinio viduryje pataikė pirmąjį tritaškį.

Kai skirtumas buvo milžiniškas ir „Baskonia“ žaidėjai gindamiesi nepersistengė, K.Lukošiūnas dažnai likdavo neprižiūrimas. Gavęs kamuolį jis nedvejodavo ir mesdavo į krepšį, tačiau net būdamas laisvas pataikydavo ne kiekvieną kartą.

K.Lukošiūnas žaidė 23 min. ir pelnė 12 taškų (4/8 tritaškių).

Jis rezultatyviau žaidė tik per rungtynes su „Fenerbahçe“, kai pelnė 15 taškų ir pasiekė karjeros rekordą.

Edgaras Ulanovas*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas jau pirmosiomis minutėmis įstrigus komandos puolimui bandė žaisti individualiai, bet turėjo mesti iš sudėtingų padėčių. Jis pirmuosius taškus pelnė tik 18-ąją min., kai sumažino kauniečių atsilikimą iki 26 taškų. E.Ulanovui geriau sekėsi pritraukus varžovų dėmesį ieškoti kitų atakos tęsinių.

Jis žaidė beveik 29 min., pelnė 5 taškus (1/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 0/2 baudų), atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 4 pražangas.

Regimantas Miniotas*

„Žalgirio“ aukštaūgis žaidė nuo trečiojo kėlinio pradžios. Jis patikimai grūmėsi po krepšiais, bet daugiausiai užsiėmė juodu darbu ir varžovų krepšiui grasino tik paskutinėmis minutėmis.

Vis dėlto R.Miniotas taip pat prisidėjo, kad rungtynių nematę ir tik į rezultatą pažvelgę žmonės neįtartų, jog Kauno komanda beviltiškai atsiliko dar prieš pertrauką.

R.Miniotas žaidė 9 min., pelnė 3 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio, 1/2 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir prasižengė 4 kartus.

Artūras Milaknis*

Gynėjas penktą kartą šį sezoną pradėjo rungtynes „Žalgirio“ starto penkete. Jis daug bėgiojo, tačiau iki pertraukos buvo atidžiai dengiamas ir progų mesti beveik neturėjo.

Jis pirmąjį tolimą metimą pataikė tik trečiojo kėlinio viduryje. Ketvirtajame kėlinyje A.Milaknis buvo nubaustas nesportine pražanga.

A.Milaknis žaidė beveik 21 min. ir pelnė 8 taškus (2/4 tritaškių, 2/2 baudų).

Paulius Jankūnas

„Žalgirio“ kapitonas į aikštę žengė paskutinę pirmojo kėlinio minutę, komandai atsiliekant 13:33. Tačiau jaunesniems ir greitesniems varžovams dėl to buvo tik lengviau.

Kai trečiajame kėlinyje žaidimo tempas sumažėjo, P.Jankūnas aikštėje jautėsi daug geriau.

Jis žaidė 10 min., bet taškų nepelnė (0/1 tritaškio).

Nežaidė

Mantas Kalnietis iš „Žalgirio“ ir Rokas Jokubaitis iš „Barcelona“ nežaidė dėl traumų, „Žalgirio“ vidurio puolėjas Marekas Blaževičius – dėl ligos.

Be R.Jokubaičio žaidusi „Barcelona“ (21-6) išvykoje pralaimėjo „Olympiakos“ (19-9) klubui 66:73. Šis rezultatas „mėlyniems-granatiniams“ nieko nelėmė, nes jie jau anksčiau užsitikrino pirmąją vietą.

Padėtis

Paskutinis turas ir kelerios nukeltos rungtynės, kurios bus žaidžiamos šios savaitės pabaigoje ir kitą savaitę, nebelems nieko svarbaus. Po penktadienio mačų paaiškėjo visos aštuonios atkrintamųjų varžybų dalyvės ir visos keturios komandos, kurios ketvirtfinalio serijose gaus aikštės pranašumą.

Reguliariajame sezone pirmąsias keturias vietas užims ir ketvirtfinalyje aikštės pranašumą turės „Barcelona“ (21-6), Pirėjo „Olympiakos“ (19-9), Madrido „Real“ (18-9) ir Milano „Olimpia“ (18-9).

Atkrintamosiose varžybose taip pat žais Stambulo „Anadolu Efes“ (15-11), Tel Avivo „Makabi“ (15-11), „Monaco“ (14-13) ir Miuncheno „Bayern“ (13-12).

Į atkrintamąsias varžybas nepateks Vitorijos „Baskonia“ (12-16), Berlyno ALBA (11-15), Belgrado „Crvena Zvezda“ (11-15), Stambulo „Fenerbahçe“ (9-16), Atėnų „Panathinaikos“ (8-18), Vilerbano ASVEL (8-19) ir Kauno „Žalgiris“ (7-20).

„Žalgiriui“ šį sezoną liko vienerios rungtynės. Sekmadienį Kauno komanda namie žais su „Crvena Zvezda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.