Buvęs „Žalgirio“ žaidėjas A. White'as paaiškino, kodėl Kauno arenoje jis nepalietė plakato su užrašu „Stabdykite karą“

Serbijos Belgrado „Crvena zvezda“ ekipa sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje sukėlė nemenką pasipiktinimo bangą – svečiai akivaizdžiai atsisakė palaikyti Ukrainą ir jos kovą su agresore Rusija. Komanda nebandė smerkti karinės agresijos, net neplanavo prieš rungtynes laikyti plakatą „Stop war“, skirtą siekiams stabdyti karą Ukrainoje.

Serbai atsisakė laikyti plakatą prie<br>stop kadras
Serbai atsisakė laikyti plakatą prie<br>stop kadras
Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 12:20 AM, atnaujinta Apr 4, 2022, 12:34 AM

Tai paaiškėjo jau po Eurolygos mačo, kai apie situaciją prabilo buvęs žalgirietis. Nuo kovo 24-osios, kai rusai pradėjo karą su nepriklausoma valstybe, visos Eurolygos ekipos palaiko siekius stabdyti karą.

„Mūsų komandai buvo pasakyta, kad neprisiliestume prie tos vėliavos. Noriu, kad būtų aišku – aš nepalaikau karo, aš noriu taikos mūsų pasaulyje“, – po rungtynių Kaune socialiniame tinkle twitter parašė buvęs „Žalgirio“ legionierius amerikietis Aaronas White'as, kuris kartu su kitais Belgrado „Crvena zvezda“ starto penketo krepšininkais atsisakė prieš mačą laikyti Ukrainos vėliavą su užrašu „Stabdykite karą“.

Prieš varžybas į arenos centrą buvo išėję šie serbų žaidėjai – taip pat Kauno ekipoje žaidęs Nate’as Woltersas, A. White’as, serbai Nikola Kaliničius, Ognjenas Kuzmičius ir Ognjenas Dobričius.

Kauno „Žalgiris“ šiame mače iškovojo pergalę, po pratęsimo įveikęs serbus 103:98. Tai buvo paskutinis šio Eurolygos sezono mačas kauniečiams.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.