EUROLYGA 2023

G. Žiemelio kuriamos krepšinio jėgos Vilniuje įsiveržimas į LKL – be lygos valdybos nuomonės

Naujai kuriamas Vilniaus krepšinio klubas į Lietuvos krepšinio lygą įsiverš nesulaukęs LKL valdybos pritarimo. Lrytas.lt žiniomis, esamo LKL klubo perpirkimui ar pardavimui bei judėjimui tarp miestų neprireiks teigiamo lygos valdybos sprendimo.

G. Žiemelio kuriamos krepšinio jėgos Vilniuje įsiveržimas į LKL – be lygos valdybos nuomonės.<br> lrytas.lt montažas.
G. Žiemelio kuriamos krepšinio jėgos Vilniuje įsiveržimas į LKL – be lygos valdybos nuomonės.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 1:28 PM

Šią informaciją portalui lrytas.lt patvirtino ir LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

„Klubo pirkimui/pardavimui LKL valdybos pritarimo nereikia, tai yra privatus sprendimas, į kurį lyga nesikiša“, – situaciją komentavo R.Liuimienė.

Praėjusią savaitę naujojo Vilniaus klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas viešai pranešė, kad bus perkamas jau esamas LKL klubas.

Tiesa, buvęs krepšininkas kol kas nepranešė, kurį klubą nusprendė įsigyti su verslininku Gediminu Žiemeliu siejama nauja krepšinio jėga sostinėje. Vis dėlto viešojo erdvėje dar šių metų pradžioje pasirodė pirmosios kalbos, kad tai bus Alytaus „Dzūkijos“ komanda.

Tai reikštų, kad debiutinį LKL sezoną komanda sužaistų Alytuje, o tik vėliau, kai bus atlikta „Avia Solutions Group“ arenos rekonstrukcija, persikeltų į sostinę. Tokį ėjimą komanda taip pat galėtų atlikti savavališkai – jam neprireiktų kitų lygos ekipų pritarimo.

„Jei „naujasis“ klubas kitą sezoną žais kažkuriame mieste, o po sezono nutartų persikelti į kitą miestą, tokiam sprendimui LKL valdybos pritarimo taip pat nereikia. Vienintelis reikalavimas „dėl miesto“ yra apibrėžtas LKL čempionato vykdymo nuostatuose“, – komentavo R.Liuimienė.

LKL generalinė direktorė bedė pirštu į 27.3 lygos nuostatų punktą, kuriame teigiama, kad LKL čempionato namų rungtynes klubas privalo žaisti arenoje, esančioje tame mieste, kuriame vykdoma pagrindinė šio klubo sportinė ir administracinė veikla bei kuriame, Lietuvos Respublikos (LR) įstatymų nustatyta tvarka, yra užregistruota klubą administruojančio juridinio vieneto būstinė. Išimtys dėl šio punkto vykdymo gali būti taikomos tik pavienėms rungtynėms, gavus LKL sporto direktoriaus leidimą.

„Todėl, tarkime, jeigu „naujasis“ klubas, įsigijęs kažkurį iš esančių LKL klubų, po metų nutartų persikelti į kitą miestą, jis turėtų LR įstatymų tvarka perregistruoti klubą administruojančio juridinio asmens būstinę į miestą, kuriame bus vykdoma pagrindinė šio klubo sportinė ir administracinė veikla“, – paaiškino R.Liuimienė.

Anot R.Kaukėno, oficialiai apie esamos LKL komandos pirkimą turėtų būti pranešta balandžio 28-ąją. 

LKL valdybos sudėtis:

Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgiris“), Darius Gudelis (Vilniaus „Rytas“), Sigitas Ambrazevičius (Klaipėdos „Neptūnas“), Alvydas Bieliauskas (Panevėžio „Lietkabelis“), Artūras Nacickas („Šiauliai-7bet“), Rimantas Endrijaitis (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Žydrūnas Urbonas (Utenos „Uniclub Casino – Juventus“), Tomas Pačėsas (Alytaus „Dzūkija“), Vytenis Gulbinas (Kėdainių „Nevėžis-Optibet“), Žilvinas Gasiūnas (Prienų „Labas GAS“), LKL prezidentas Remigijus Milašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.