EUROLYGA 2023

Į CSKA pinkles patekusio M. Grigonio likimą rankose laikantis A. Vatutinas: „Galime maksimaliai sugadinti karjerą“

Atrodo, kad Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjui Mariui Grigoniui nutraukti ryšius su agresoriaus Maskvos CSKA klubu bus labai sunku. Teisingiau – labai brangu. Trejų metų sutartį su Rusijos sostinės ekipa turintis lietuvis sugrįžo į Lietuvą prasidėjus rusų armijos invazijai į Ukrainą, tačiau jo rankos surištos – krepšininkas negali sudaryti naujo kontrakto, o FIBA dar vis neišsprendė klausimo dėl iš rusų komandų dėl karo Ukrainoje pasitraukusių žaidėjų paleidžiamųjų raštų.

A.Vatutinas (dešinėje) ir Marius Grigonis.<br>Maskvos CSKA ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
A.Vatutinas (dešinėje) ir Marius Grigonis.<br>Maskvos CSKA ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
CSKA aprangą apsivilkęs M.Grigonis į buvusios komandos krepšį įmetė 6 taškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
CSKA aprangą apsivilkęs M.Grigonis į buvusios komandos krepšį įmetė 6 taškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Vidas Mačiulis ir Marius Grigonis.<br> V.mačiulio nuotr.
Vidas Mačiulis ir Marius Grigonis.<br> V.mačiulio nuotr.
Marius Grigonis.<br>cskabasket.com nuotr.
Marius Grigonis.<br>cskabasket.com nuotr.
Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 5:30 PM, atnaujinta Apr 6, 2022, 8:45 PM

27-erių 198 cm ūgio M.Grigonis Maskvos klubą paliko vasario pabaigoje, kai Rusija užpuolė Ukrainą ir kol kas negali susirasti naujos karjeros stotelės, nes jam dar reikia galutinai sutvarkyti visus teisinius reikalus su CSKA ekipa.

Teisingiau, gauti paleidžiamąjį raštą, kad visi santykiai tarp ekipos ir žaidėjo yra sureguliuoti ir jis yra laisvasis agentas.

Lrytas.lt skelbė, kad krepšininko paslaugų norėtų tiek Kauno „Žalgiris“, tiek ispanų „Valencia“, bet M.Grigonio norai atsitrenkia į rusų reikalavimus susimokėti už kontrakto nutraukimą.

Lietuvis su rusų armijos pinigais remiamu klubu praėjusią vasarą buvo sudaręs trejų metų apie 4 mln. eurų vertės sutartį.

2021-siais agresoriaus klubas Kauno ekipai už krepšininko perėjimą sumokėjo 130 tūkst. eurų.

Maskvos ekipos vadovas Andrejus Vatutinas labai paprastai paaiškino situaciją, į kurią pateko M.Grigonis – arba jis sumoka pinigus už išėjimą, arba jam bus gadinama karjera.

„Kalbėsiu atvirai, – rusų žiniasklaidai porino A.Vatutinas. – Mūsų ekipos kontrakto sąlygos leidžia arba krepšininką sulaikyti komandoje tiek sankcijų, tiek ir baudų pagalba, arba maksimaliai sugadinant tam žaidėjui tolesnę karjerą.

Pinigų sumos traukiantis iš klubo yra solidžios. Taip, kažkas gali eiti į teismus, gal šiokią tokią pasitraukimo iš komandos pinigų sumą ir nusipjautų.

Bet tai yra prarastas laikas, išlaidos ir vis tiek nežinia. Nenori žaisti – nepriversi.

Todėl kitas kelias yra labai teisingas – individualiai susitarti dėl pasitraukimo iš komandos sumą ir išsiskirti. Taip mes darome. Visi, kurių sutartys yra jau nutrauktos, visi žaidėjai susimokėjo pinigus ir pasakė „viso gero“.

Kas turi mokėti tuos kontrakto nutraukimo pinigus? Patys krepšinikai, tačiau tai ne svarbiausia. Kaip ir tos sutartos pinigų sumos. Šiai dienai išvažiavę, tačiau dar sutartis komanda turi M.Grigonis, vokietis Johannesas Voigtmannas ir rusų pasą turintis, tačiau Ukrainoje augęs Joelis Bolomboy'us.

Daryti iš ekipos „auksinį narvelį“ į mūsų planus tikrai neįeina. Ne tam dešimtmečiais kūrėme klubą su visus suprantančio veido reputacija, kad per akimirką viską prarastume ir netektume ateities perspektyvų. Nenori žaisti? Susimokėk ir išeik, liks tie, kurie nori likti“.

Iš CSKA susimokėję pabėgo trys svarbūs žaidėjais – kartvelas Tornike Šengelija, danas Iffe Lundbergas bei JAV ir Italijos pilietybes turintis Danielis Hackettas.

Išpirkos suma, kurią turėjo susimokėti kiekvienas krepšininkas, priklausė nuo sutarties trukmės ir atlyginimo dydžio.

Kaip skelbia Emiliano Carchia iš „Sportando“, šią vasarą laisvuoju agentu turėjęs tapti D.Hackettas iš savo kišenės rusams susimokėjo 100 tūkst. eurų.

Neoficialiai teigiama, kad už kontrakto nutraukimą iš lietuvio Maskvos ekipa prašo 180-250 tūkst. eurų, tačiau rusų žiniakslaida mini net 500 tūkst. eurų.

Iš agresoriaus klube šį sezoną pradėjusių legionierių liko tik amerikietis Willas Clyburnas ir serbas Nikola Milutinovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.