EUROLYGA 2023

Paskutinė „Lietkabelio“ kliūtis – Prancūzijos lygos lyderiai

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai trečiadienį žais paskutines Europos taurės grupės varžybų rungtynes. Panevėžiečiai išvykoje kovos su Prancūzijos lygos lydere „Boulogne-Levallois“ ekipa.

Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžiečiai Europos taurės reguliarųjį sezoną baigs Prancūzijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 12:03 PM

„Lietkabelis“ prieš kelias savaites užsitikrino kelialapį į Europos taurės aštuntfinalį, bet kovoja dėl geresnės starto pozicijos atkrintamosiose varžybose. Panevėžio komanda, pirmadienį išvykoje įtikinamai nugalėjusi Hamburgo „Towers“ klubą, išsaugojo galimybę A grupėje užimti trečiąją arba ketvirtąją vietą, kurios suteiktų teisę aštuntfinalio rungtynes žaisti namie.

Į atkrintamąsias varžybas pateks net po aštuonias grupių komandas. Komandos, kurios grupėse užims 1-4 vietas, aštuntfinalyje rungtyniaus namie.

Aikštės pranašumas šį sezoną yra itin svarbus, nes visuose Europos taurės atkrintamųjų varžybų etapuose komandos susitiks tik po vieną kartą. Šeimininkai bus nustatomi pagal grupių varžybų rezultatus.

Atkrintamosios varžybos prasidės balandžio 19 dieną.

Padėtis

Lyderiai. Viršutinėje A grupės lentelės dalyje permainų jau nebus. Pirmąją vietą ir aikštės pranašumą iki pat finalo užsitikrino visas rungtynes sužaidęs Badalonos „Joventut“ (12 pergalių ir 4 pralaimėjimai), antrąją vietą – Belgrado „Partizan“ (11 ir 4). Serbijos komanda paskutiniajame ture žais su turnyro autsaidere Trento „Dolomiti Energia“ komanda, tačiau net pergalė nepadėtų „Partizan“ pakilti į pirmąją vietą dėl blogesnių rezultatų per rungtynes su „Joventut“ klubu.

„Partizan“ turės aikštės pranašumą aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje (žinoma, jei į jį pateks), o kituose etapuose aikštės pranašumą lems tai, su kuriais varžovais Belgrado krepšininkams reikės žaisti.

Kova dėl 3-4 vietų. Dėl trečiosios ir ketvirtosios vietų, užtikrinančių aikštės pranašumą aštuntfinalyje, kovoja trys komandos: „Boulogne-Levallois“ (10 ir 5), „Andorra“ (9 ir 6) bei „Lietkabelis“ (9 ir 6).

Levalua ekipa paskutines rungtynes žais namie su „Lietkabeliu“, o Andoros komanda išvykoje susitiks su Vroclavo „Śląsk“.

Jei „Lietkabelis“ laimės, jis užims trečiąją vietą.

Jei „Lietkabelis“ pralaimės, jo vietą lems kitų rungtynių rezultatas. Kad Panevėžio komanda užimtų ketvirtąją vietą, jai reikėtų sulaukti „Andorra“ nesėkmės.

Jei „Andorra“ nugalės, o „Lietkabelis“ pralaimės, Panevėžio komanda užims penktąją vietą ir aštuntfinalio rungtynes žais išvykoje.

Kiti kelialapiai. A grupėje kitus tris kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrino Ankaros „Türk Telekom“ (7 ir 8), Hamburgo „Towers“ (6 ir 9) ir Vroclavo „Śląsk“ (3 ir 12) komandos. Jau aišku, kad šios trys komandos aštuntfinalio rungtynes žais išvykose.

Paskutinę devintąją vietą šioje grupėje užims „Dolomiti Energia“ (1 ir 14), jau anksčiau praradusi galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas.

A grupėje taip pat žaidė Krasnodaro „Lokomotiv“. Šio klubo rezultatai (8 ir 4) buvo panaikinti.

Kita grupė

Kitoje grupėje antradienį buvo sužaistos trejos iš penkerių paskutiniojo turo rungtynių. Pirmąją vietą užsitikrino Las Palmo „Gran Canaria“ (12 ir 5), antrąją – „Valencia“ (12 ir 6).

Trečiąją vietą užima Bolonijos „Virtus“ (11 ir 7), bet šią komandą dar gali aplenkti Liublianos „Olimpija“ (10 ir 7), kuri trečiadienį išvykoje žais su autsaideriu Patrų „Prometheas“ klubu.

Tačiau jei „Olimpija“ pralaimės, nukris į penktąją vietą, o į ketvirtąją poziciją pakils Podgoricos „Budućnost“ (10 ir 8), kuriai atstovauja Donatas Tarolis. Beje, „Budućnost“ ir „Lietkabelis“ gali susitikti aštuntfinalyje, tad prieš kelis sezonus „Lietkabelyje“ žaidęs D.Tarolis gali pasimatyti su savo buvusia komanda.

Kitus tris kelialapius į atkrintamąsias varžybas B grupėje užsitikrino Venecijos „Reyer“ (8 ir 9), „Bursaspor“ (8 ir 10) ir Ulmo „ratiopharm“ (7 ir 12). „Reyer“, kuriai atstovauja Martynas Echodas, trečiadienį paskutines rungtynes žais išvykoje su „Gran Canaria“. Jei Venecijos krepšininkai laimėtų, užimtų šeštąją vietą, o pralaimėjimo atveju finišuotų septinti.

Šioje grupėje dvi paskutines vietas užims Burgo „Jeunesse Laïque“ (6 ir 12) ir Patrų „Prometheas“ (4 ir 13).

Varžovai

Jei Panevėžio krepšininkai laimės Prancūzijoje, „Lietkabelis“ ir „Boulogne-Levallois“ surinks vienodai taškų. Tačiau panevėžiečiams nereikia galvoti apie taškų skirtumą, nes sausio viduryje jie namie po permainingos kovos laimėjo pirmąsias tarpusavio rungtynes 96:89.

Prieš tris mėnesius Panevėžio komandą į pergalę vedė karjeros rekordą pasiekęs Dovydas Giedraitis (25 taškai), Kasparas Bėrzinis (19), Kristupas Žemaitis (18) ir Panagiotis Kalaitzakis (12). Gelbėti svečius bandė Miralemas Halilovičius (19), Willas Cummingsas (16), Tomeris Ginatas (12) ir Tony Crockeris (11).

Pirmąsias rungtynes „Boulogne-Levallois“ žaidė be vieno lyderių Jordano McRae, kuris tuo metu gydėsi traumą. Šį krepšininką laikinai pavadavo trumpalaikę sutartį sudaręs T.Crockeris. Jis neblogai žaidė ir Panevėžyje, ir per kitas rungtynes, bet dabar T.Crockerio sutartis jau baigėsi.

„Boulogne-Levallois“ sezono lyderiai yra W.Cummingsas (17,2 tšk., 4,7 rez.perd.), J.McRae (12,4 tšk.), Vince‘as Hunteris (12,3 tšk., 7,1 atk.kam.), Keithas Hornsby (9,8 tšk.), T.Ginatas (9,5 tšk.) ir M.Halilovičius (9,4 tšk., 5,7 atk.kam.).

Prancūzijos lyga

Prancūzijos lygoje „Boulogne-Levallois“ laimėjo 19 iš 26 rungtynių ir dalinasi pirmąją vietą su „Monaco“ klubu. Nuo lyderių dueto nedaug atsilieka Vilerbano ASVEL (17 ir 8) ir Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ (16 ir 9), bet kitos komandos didelio pavojaus jau nekelia.

Vis dėlto saugotis reikia visų varžovų. Tuo „Boulogne-Levallois“ įsitikino prieš porą savaičių, kai iškrito iš Prancūzijos taurės turnyro. Levalua komanda ketvirtfinalyje pripažino Strasbūro SIG krepšininkų pranašumą 87:95.

Praėjusią savaitę „Boulogne-Levallois“ šalies pirmenybėse žaidė dvejas rungtynes su dvi paskutines vietas užimančiomis komandomis. Abu į Levalua atvykę varžovai spyriojosi, bet šeimininkai nugalėjo ir Šalono-Reimso „Champagne“ 90:80 (J.McRae 26, W.Cummingsas 22, V.Hunteris 14), ir Pajūrio Foso „Provence“ 77:73 (J.McRae 17, V.Hunteris 15, W.Cummingsas 12).

Per Prancūzijos lygos rungtynes „Boulogne-Levallois“ gretose naudingiausiai žaidžia W.Cummingsas (16,8 tšk., 5,2 rez.perd.), J.McRae (14,5 tšk.), V.Hunteris (12 tšk., 6,7 atk.kam.), M.Halilovičius (11,4 tšk., 5,8 atk.kam.) ir K.Hornsby (11,3 tšk.).

Beje, Europos taurės turnyre taip pat žaidžiantis Burgo „Jeunesse Laïque“ šalies pirmenybėse užima tik dešimtąją vietą (12 ir 13).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.