EUROLYGA 2023

G. Petronytės komanda antrus metus paeiliui krito Europos taurės finale

Venecijos „Reyer“ krepšininkėms pamelavo ir trečias kartas. Venecijos komanda, kuriai atstovauja Gintarė Petronytė, trečią kartą žaidė Europos taurės finale, tačiau ir trečiuoju bandymu nesugebėjo iškovoti antrojo pagal svarbą žemyno prizo.

Gintarė Petronytė<br>G.Šiupario nuotr.
Gintarė Petronytė<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 11:21 PM

Į vieną krepšį

Ketvirtadienį Prancūzijos mieste Burže vykusio Europos taurės finalo ketverto lemiamose rungtynėse „Reyer“ pralaimėjo Buržo „Tango“ komandai 38:74.

Šeimininkės nepaliko Venecijos komandai jokių šansų. „Reyer“ nė karto neišsiveržė į priekį, jau antrajame kėlinyje atsiliko dviženkliu skirtumu, o po pertraukos „Tango“ pranašumas augo kaip ant mielių. Po dviejų kėlinių Buržo komanda pirmavo 38:29, o antrąją mačo pusę laimėjo 36:9!

G.Petronytė įvykius stebėjo nuo atsarginių suolo ir į aikštę nebuvo įleista.

Buržo komandą į pergalę vedė 20-metė Iliana Rupert. 194 cm ūgio puolėja, jau įsitvirtinusi Prancūzijos rinktinėje ir laimėjusi olimpinį bei du Europos pirmenybių medalius, ketvirtadienį Europos taurės finale vien per pirmąsias 11 minučių pelnė 11 taškų. Iš viso ji surinko 25 taškus ir buvo apdovanota naudingiausios žaidėjos prizu.

Venecijos komandoje rezultatyviausiai žaidė 12 taškų pelniusi amerikietė Yvonne Anderson.

Antradienį pusfinalyje „Reyer“ įveikė „Mersin“ klubą 85:80, „Tango“ – Stambulo „Galatasaray“ komandą 69:67.

Dviejų Turkijos klubų dvikovoje dėl trečiosios vietos pergalę 75:67 pasiekė „Galatasaray“.

Perėjo iš Eurolygos

Venecijos komanda šį sezoną pradėjo Eurolygoje, tačiau grupėje užėmė tik šeštąją vietą (5 pergalės per 14 rungtynių). „Reyer“ gavo teisę pereiti į Europos taurės turnyrą, jame laimėjo ketvirtfinalio ir pusfinalio mačus, bet buvo bejėgė finale.

Europos taurės turnyre G.Petronytė žaidė 3 rungtynes ir per jas pelnė 4 taškus.

„Tango“ kolekcijoje Europos taurė atsidūrė antrą kartą. Buržo krepšininkės šį prizą jau buvo iškovojusios 2016 metais.

Verta pažymėti, kad Buržo komanda retai žaidžia Europos taurės turnyre. Ji dažniausiai rungtyniauja Eurolygoje ir tris kartus laimėjo svarbiausią žemyno turnyrą.

Trečias kartas

Venecijos komanda trečią kartą per pastaruosius penkis sezonus žaidė Europos taurės finale. Du praėjusieji kartai irgi nebuvo sėkmingi. 2018 metais „Reyer“ pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ komandai, pernai – „Valencia“ ekipai.

Prieš ketverius metus G.Petronytė buvo kitoje barikadų pusėje. Ji padėjo „Galatasaray“ komandai sutriuškinti „Reyer“ krepšininkes. Tuomet finale buvo žaidžiamos dvejos rungtynės, o „Galatasaray“ lemiamą persvarą susikrovė per pirmąsias rungtynes namie, kur laimėjo 90:68. Išvykoje Stambulo ekipa irgi ilgai pirmavo ir visai nesikrimto, kai pralaimėjo gerokai mažesniu skirtumu 65:72.

Praėjusiais metais lietuvė jau vilkėjo „Reyer“ aprangą ir kartu su komandos draugėmis pripažino minimalų Valensijos krepšininkių pranašumą 81:82.

G.Petronytė tarp Europos taurės laimėtojų buvo du kartus. Pirmą kartą ji šiame turnyre triumfavo 2010 metais su Byrono „Athinaikos“ komanda.

Italijos lygos kuriozas

Ką tik pasibaigusiame Italijos lygos reguliariajame sezone „Reyer“ užėmė antrąją vietą.

Tiesa, „Serie A1“ reguliariajame sezone krepšininkės sužaidė ne visas rungtynes. Turnyro rengėjams teko nukelti daug mačų dėl kovido, o laiko sužaisti visas rungtynes neliko. Dėl to komandos galutinėje lentelėje buvo surikiuotos pagal laimėtų rungtynių nuošimtį.

Daugiausiai „skolų“ negrąžino Venecijos komanda, kuri žaidė tik 19 iš 26 tvarkaraštyje numatytų rungtynių. „Reyer“ per jas iškovojo 17 pergalių (89 proc.).

Reguliariojo sezono nugalėtoja Skijaus „Famila“ laimėjo visas 23 žaistas rungtynes (100 proc.). Tuo tarpu trečiąją vietą užėmusi Bolonijos „Virtus“ žaidė 25 rungtynes ir per jas iškovojo 18 pergalių (72 proc.), ketvirtojoje vietoje likusi Lukos „Le Mura“ spėjo sužaisti visas 26 rungtynes ir taip pat pasiekė 18 pergalių (69 proc.).

G.Petronytės vidurkiai Italijos lygoje yra 9,9 taško ir 7,5 atkovoto kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?