EUROLYGA 2023

„Žalgirį“ įveikęs V. Šeškus: „Kada nors būna pirmas kartas“

Virginijus Šeškus per savo trenerio karjerą iškovojo ne vieną skambią pergalę, bet sekmadienį Jonavoje „CBet“ komandos laimėtas mūšis 100:97 po pratęsimo prieš LKL čempioną Kauno „Žalgirį“ buvo tikrai išskirtinis.

Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
Virginijus Šeškus<br>LKL nuotr.
Virginijus Šeškus<br>LKL nuotr.
Virginijus Šeškus<br>LKL nuotr.
Virginijus Šeškus<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-04-10 21:15, atnaujinta 2022-04-10 21:34

55-erių trenerio vedama komanda su 14 pergalių ir 13 pralaimėjimų įsitvirtinoje ketvirtoje vietoje.

„Kada nors pirmas kartas visą laiką būna. Žaidėme po trijų iš eilės pergalių ir galvojau, kad kovoti tikrai galime.

Bet kai Jeffas Garrettas gavo traumą ir liko vienas aukštaūgis Vitalijus Kozys, pagalvojau, kad bus labai sunku. Aišku, ir buvo sunku, bet apie pergalę negalvojau.

Po pertraukos, kai skirtumas buvo 12 taškų, pasakiau vyrams, kad buvo momentų, kai mes atlošdavome 14-15 taškų, o dabar 12 tikrai galime pasiimti. Aišku, sėkmės irgi reikia“, – sakė V.Šeškus.

Jonavos komandos treneris išskyrė puikią sportinę formą pasiekusį 36-erių Juaną Palaciosą, kuris šiose rungtynėse pelnė 29 taškus.

„Kai pabaigoje jis perėmė kamuolį, atliko dėjimą. Kai pas mus atvažiavo po traumos, jis tikrai tokio dėjimo nebūtų daręs. Jis tris mėnesius išnaudojo labai produktyviai. Po traumos atėjęs į treniruotę jis įnešė daugiausiai energijos.

Žmogus būdamas tokių metų… Kartais jis pameta galvą, kai daro daug judesių vienas prieš vieną, bet aš visada jam sakau, kad jis visą laiką gali laisvas mesti, kam jam apeidinėti“, – kolumbietį gyrė V.Šeškus.

Jonavos klubo treneris įvertino savo komandos žaidimą ir visą šį sezoną.

„Mes tikrai gerai pradėjome sezoną. Visi akcentavo, kad keturios pirmos vietos yra užimtos – „Žalgiris“, „Rytas“, „Juventus“ ir „Lietkabelis“.

Jeigu atvirai, mes visą laiką sakėme, kad stengsimės pirmam ketvertukui padrumsti vandenį. Manau, kad pakliūti į šešetuką mums geras rezultatas.

Žaidėjai jaučiasi atsipalaidavę, jų niekas nekritikuos, nes jie tikrai daug padarė“, – kalbėjo treneris.

Vis dėlto jonaviečiams dar reikės išlaikyti ketvirtąją vietą per likusias regulariojo sezono rungtynes.

„Patyliukais galvoji apie ketvertuke, bet ką čia skaičiuoti tuos taškus, reikia stengtis laimėti. Mums pergalė labai svarbi, nes laukia Utenos klubas, o po tokių rungtynių tikrai nebus lengva, nes išsitaškėme tikrai stipriai.

Pirmadienį norėjau rengti treniruotę, bet bus laisva. Kai emocijos lengvos, tai ir žaidėjai greičiau atsigauna. Juokais pylos daviau, kad likus 3 sekundėms mes neprasižengėme ir galėjo būti antras pratęsimas, tačiau sėkmė šiandien atsisuko į mus“, – sakė V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.