EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio legenda pateko tik į antrąją visų laikų NBA Europos komandą

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) paskelbė visų laikų NBA Europos komandas, tarp kurių atsidūrė ir legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis.

Arvydas Sabonis.<br>LR archyvo nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>LR archyvo nuotr.
 Pirmoji europiečių NBA komanda
 Pirmoji europiečių NBA komanda
 Antroji europiečių NBA komanda
 Antroji europiečių NBA komanda
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-04-11 16:56, atnaujinta 2022-04-11 16:58

75-ojo NBA gimtadienio proga stipriausia pasaulio krepšinio lyga nusprendė paminėti ir Europos žaidėjų indėlį išrenkant geriausius visų laikų europiečius.

Pirmąją komandą sudarė dukart naudingiausias lygos krepšininkas ir dabartinis NBA čempionas graikas Giannis Antetokounmpo, vos 23-ejų slovėnas Luka Dončičius, dukart NBA čempionas ispanas Pau Gasolis, NBA čempionas ir naudingiausias lygos krepšininkas vokietis Dirkas Nowitzkis ir keturis kartus NBA čempionų žiedus laimėjęs prancūzas Tony Parkeris.

Antroje komandoje atsidūrė praėjusio sezono naudingiausias lygos krepšininkas serbas Nikola Jokičius, jo tėvynainis Predgaras Stojakovičius, kroatai Draženas Petrovičius su Toni Kukočiumi ir Lietuvos krepšinio legenda A.Sabonis.

Daugiausiai balsų atiteko „Dallas Mavericks“ ir Vokietijos krepšinio legendai D.Nowitzkiui.

Visų laikų NBA Europos komandas rinko Europos gerbėjai ir komisija sudaryta iš 40 Europos žiniasklaidos, transliuotojų, influencerių ir įžymybių kompanija. Gerbėjų balsai turėjo 50 proc. įtakos galutiniams rezultatams, tiek pat įtakos turėjo ir komisija.

Savo nuomonė išreiškė ir geriausias Lietuvos krepšininkas Jonas Valančiūnas. Aukštaūgis tarp geriausiųjų matė ir kitą lietuvį – Šarūną Marčiulionį.

Pirmais J.Valančiūno penketas: T.Parkeris, D.Petrovičius, T.Kukočius, P.Gasolis, A.Sabonis.

Antrasis J.Valančiūno penketas: Š.Marčiulionis, P.Stojakovičius, G.Antetokounmpo, Marcas Gasolis, V.Divacas.

"Ankstesni ir dabartiniai Europos žaidėjai padarė milžinišką įtaką NBA ir krepšinio žaidimui. Švenčiame savo žymųjį 75-ąjį sezoną, dera pripažinti ir pagerbti geriausius visų laikų Europos žaidėjus, kurie įkvėpė žaidėjų ir gerbėjų kartas visame žemyne ir visame pasaulyje", – sakė NBA gerbėjų įsitraukimo ir tiesioginių vartotojų paslaugų skyriaus vadovas Europai ir Viduriniams Rytams George'as Aivazoglou.

Kitose balsavimuose 1995–1998 m. „Chicago Bulls“ buvo pripažinta visų laikų NBA dinastija, 1998–1999 m. „Toronto Raptors“ išvykos marškinėliai buvo pripažinti gražiausiais visų laikų NBA marškinėliais, o D.Nowitzki laimėtas NBA čempiono titulas 2011 m. NBA finale su „Dallas Mavericks“ buvo išrinktas visų laikų Europos akimirka NBA lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.