EUROLYGA 2023

LKL verdiktas: „Lietkabelio“ ir „Ryto“ mače teisėjai priėmė teisingus sprendimus, o „CBet“ ir „Žalgirio“ – klydo

„Betsafe-LKL“ čempionate prasidėjo lemiamos reguliariojo sezono dvikovos, o keli pastarieji komandų susitikimai buvo itin dramatiški.

G.Vilius.<br>BNS/LKL nuotr.
G.Vilius.<br>BNS/LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-14 09:34

Viešojoje erdvėje kilus nemažai diskusijų dėl kai kurių teisėjų sprendimų, Lietuvos krepšinio lyga, siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, viešai pateikia LKL teisėjų direktoriaus Algimanto Pavilonio komentarus:

Epizodas 1 Jonavos „Cbet“ – Kauno „Žalgiris“

„Baigdamas varyti kamuolį „Žalgirio“ komandos žaidėjas Lukas Lekavičius bando jį suimti dviem rankomis, bet kamuolys išprūsta, iškrenta ant grindų. Lekavičius jį vėl pagauna ir perduoda komandos draugui. Žaidėjas turi teisę vėl pagauti netyčia išsprūdusį kamuolį – legalus žaidimas, taisyklės nepažeistos.“

Epizodas 2 Jonavos „Cbet“ – Kauno „Žalgiris“

„Baigdamas varyti kamuolį „Žalgirio“ komandos žaidėjas Edgaras Ulanovas bando jį suimti dviem rankomis, bet kamuolys išprūsta. E. Ulanovas kamuolį dar kartą dešine ranka sumuša į grindis ir pagauna dviem rankomis. Žaidėjas turi teisę vėl pagauti netyčia išsprūdusį kamuolį, tačiau nebegali jo varyti – pažeista dvigubo varymo taisyklė.“

Epizodas 3 Panevėžio „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“

„Ryto“ komandos žaidėjas Taner Leissner taikliai meta nuo tritaškio metimo linijos. Atsakingas už šią zoną teisėjas gestikuliuoja tritaškio pataikymą, tačiau vienas iš teisėjųi nėra tikras, ar T. Leissner mesdamas neužmynė tritaškio linijos. Taisyklės leidžia šiuo atveju pasinaudoti skubios peržiūros sistema (SPS), ką arbitrai ir padaro. Pradinis sprendimas (šiuo atveju 3 tšk.) po peržiūros gali būti koreguojamas tik tada, kai yra aiškus ir įtikinamas vaizdinis korekcijos įrodymas.

Kadangi tokio įrodymo nėra, pradinis sprendimas lieka galioti – metimo vertė 3 tšk.“

Epizodas 4 Panevėžio „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“

„Atkovojęs kamuolį po varžovų krepšiu, „Ryto“ komandos žaidėjas Evaldas Kairys šoka metimui. Besiginantis „Lietkabelio“ žaidėjas Džordže Gagičius stengiasi sutrukdyti metimui. Jis abiem rankomis (dešine už kamuolio, bet kaire už peties) griebia varžovą ir dar stumteli dešiniu klubu, išmušdamas E. Kairį iš pusiausvyros ir pargriaudamas.

Pagal taisykles pasinaudoję SPS, teisėjai sugriežtina fiksuotą paprastą Dž. Gagičiaus pražangą į nesportinę, kadangi kontaktas perdėtai stiprus.

Prieš pat šį epizodą atitveriamo varžovo pražangos prašė Gediminas Orelikas, bet E. Kairio kontaktas keliama ranka į jo pakaušį buvo akivaizdžiai atsitiktinis žaidybinis epizodas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?