EUROLYGA 2023

Eurolygos finalinį ketvertą organizuojantis serbas kirto P. Motiejūnui: „Kurią žinią norite perteikti, taikos ar karo?“

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje suabejojo Belgrado tinkamumu rengti Eurolygos finalinį ketvertą, o po poros dienų jau sulaukė atsako iš pačio organizatoriaus.

 P. Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 P. Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 3:11 PM

„Kuo daugiau į mišką, tuo daugiau eskalacijos. Kai buvo priimtas sprendimas keisti miestą, argumentus žinojome. Kaip lietuviui, tai nėra tinkama vieta ir laikas. Stebina, bet sprendimas buvo priimtas anksčiau. Bet jei klausiate – ar tai gera vieta, tai ji nėra gera“, – situaciją komentavo P.Motiejūnas.

Į tokius „Žalgirio“ žodžius išplatindamas viešą laišką sureagavo Belgrado finalo ketverto organizacinio komiteto vadovas Goranas Šašičius.

„Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, nepamenu, kad jūs rodėtė tokį solidarumą, kai mano šalį 1999 m. bombardavo NATO, nei kai NATO įsiveržė į Libiją, Iraką, Afganistaną ir dar kelias dešimtis šalių.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, žinome, ką reiškia sankcijos, hiperinfliacija, milijonai pabėgėlių ir destrukcija, kurią atneša karas.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, nesuprantu jūsų veidmainystės, kad rungtynėse su Serbijos klubu elgėtės taip, lyg norėtumėte pasiųsti žinią prieš karą, o vėliau jūsų sirgaliai demonstruoja NATO vėliava Serbijos klubui. Ar galiu jūsų paklausti, kurią žinią norite perteikti, taikos ar karo?

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, nesutinku, kad Belgradas nėra tinkama vieta Eurolygos finalo ketvertui ir tikiu, kad jis patiks visiems sirgaliams, o ypač lietuviams. Netgi dar labiau, nes sirgaliai du metus laukė Eurolygos finalinio ketverto, nes jie buvo atšaukti ar vyko be fanų. Pagaliau jie galės mėgautis. Turėtumėte savęs paklausti, ar jaučiate „ATSIDAVIMĄ“, ar jaučiate karą? Galiausiai, norėčiau pasakyti, kad visi žmonės, kurie nematė karo, jo prašo, o visi, kurie matė karą, nenori jo daugiau matyti“, – piktinosi G.Šašičius.

Laiške serbas taip mini kaip svetingai anksčiau Belgrade sutiko „Žalgirio“ sirgalius, kaip negailėjo pagyrų „Žalgirio“ organizacijai ir kaip Eurolygos vis uždavinėja klausimus, kada Eurolygos finalinis ketvertas kelsis į Kauną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.