EUROLYGA 2023

J. Kiddą stebina psichologinė traumuoto L. Dončičiaus būklė: „Kiti būna irzlūs, o jis – linksmas“

Jasono Kiddo treniruojama „Dallas Mavericks“ ekipa NBA atkrintamųjų varžybų starte vis dar verčiasi be blauzdos traumą patyrusio lyderio Luka Dončičiaus. 23-ejų slovėnas praleido pirmąsias dvejas serijos su „Utah Jazz“ ekipa rungtynes.

L.Dončičiaus emocijos.<br>AP/Reuters/Scanpix nuotr. koliažas.
L.Dončičiaus emocijos.<br>AP/Reuters/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 7:55 PM

Naktį iš pirmadienio į antradienį vykusioje dvikovoje „Mavericks“ pavyko reabilituotis – J.Kiddo auklėtiniai namuose 110:104 (24:24, 24:31, 29:26, 33:23) pranoko svečius iš Jutos ir išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą 1:1.

L.Dončičiui iškritus iš rikiuotės „Mavericks“ buvo priversta ieškoti naujo lyderio, o tokiu praėjusią naktį tapo 41 tašką įmetęs Jalenas Brunsonas.

Vis dėlto be L.Dončičiaus Dalaso klubas šiame NBA sezone demonstruoja kitokį veidą. Šiemet slovėnas praleido 19 rungtynių, o jam nežaidžiant „Mavericks“ dažniau pralaimi nei laimi (9:10).

Slovėno patirta trauma vis labiau kelia nerimą „Mavericks“ ekipos sirgaliams, bet vyriausias komandos treneris J.Kiddas teigia, kad krepšinio perlas po truputį įsibėgėja ir jo reabilitacija pasistūmėjo teigiama linkme.

Krepšinio specialistas taip pat stebėjosi L.Dončičiaus psichologine būsena – J.Kiddą džiugina, kad net ir negalėdamas žaisti slovėnas niekada nepraranda geros nuotaikos.

„L.Dončičius juda tinkama linkme. Treniruočių metu jis gali atlikti vis daugiau dalykų.

Jis yra linksmos nuotaikos, nuolat šypsosi, juokauja. Tai gana keista, nes dažnai kiti traumuoti krepšininkai būna pikti ir irzlūs, o jis – linksmas.

Jis daro viską, kad kuo greičiau grįžtų ant parketo, tikiuosi, kad jis jau netrukus galės žaisti. Vis dėlto kol kas turime verstis be jo“, – samprotavo J.Kiddas.

Trečiosios serijos iki keturių pergalių rungtynėse Jutoje vyks naktį ketvirtadienio į penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.