EUROLYGA 2023

Profesorius pasitinka čempioną: Eurolygos ketvirtfinalyje – spalvingų strategų akistata Trenerių komentarai

Antradienį Eurolygos atkrintamųjų varžybų maratonas startuos madų sostinėje Milane. Jame vietos „Olimpia“ krepšininkai priims turnyro čempionės titulą ginančią Stambulo „Anadolu Efes“.

E.Atamanas ir E.Messina.<br>Lrytas.lt nutor. koliažas.
E.Atamanas ir E.Messina.<br>Lrytas.lt nutor. koliažas.
E.Messina.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Messina.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Messina.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Messina.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 2:09 PM

„Olimpia“ Eurolygos reguliariojo sezono metu liko trečia, o „Anadolu Efes“ turėjo tenkintis šešta pozicija. Komandos ketvirtfinalio serijoje kausis iki trijų pergalių.

Šiame sezone komandos buvo susidūrusios du kartus. Tiek Milane (75:71), tiek ir Stambule (83:77) pranašesni buvo Milano klubo krepšininkai.

Krepšinio profesoriaus pravardę turintis „Olimpia“ strategas Ettore Messina prieš artėjantį serijos startą stengėsi per daug nesureikšminti praeities pergalių, tačiau pridūrė, kad ankstesnės dvikovos gali suteikti ir nemažai naudos.

„Pasiekėme momentą, dėl kurio sunkiai dirbome visus metus. Po dar vieno reguliariojo sezono, kuriuo esame labai patenkinti, patekti į atkrintamąsias varžybas buvo pagrindinis mūsų tikslas.

Eurolygos čempionus pasitinkame su didele pagarba, žinodami, kad dvi prieš juos iškovotos pergalės (reguliariajame sezone) neturi mūsų apgauti. Tai turi suteikti papildomo pasitikėjimo, nes žinome, kad yra dalykų, kuriuos galime padaryti gerai.

Nors mūsų ir laukia serija, bet turime būti pasiruošę fizižkai kiekvienai atskirai ketvirtfinalio dvikovai“, – samprotavo 62-ejų italas.

Tuo metu titulą ginančios „Anadolu Efes strategas Erginas Atamanas kalbėjo, kad nori griebti jautį už ragų jau nuo pirmųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių.

„Norime pradėti šią seriją pergalingai. „Olimpia“ yra disciplinuota komanda ir su treneriu E.Messina žaidžia protingą krepšinį.

Norime pagauti gerą rimtą jau nuo pirmųjų serijos rungtynių, turime kontroliuoti kovą dėl kamuolių, norime laimėti šią dvikovą“, – kalbėjo E.Atamanas.

Pirmosios „Olimpia“ ir „Anadolu Efes“ ketvirtfinalio serijos rungtynės vyks antradienį, 20 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.