EUROLYGA 2023

„Virtus“ drakono medžioklėje – „Lietkabeliui“ palankūs skaičiai: išskyrė, kas gali lemti sėkmę Bolonijoje

Trečiadienį Panevėžio „Lietkabelis“ stoja į žūtbūtinį mūšį Europos taurės turnyre. Nenado Čanako auklėtiniai pasitinka atkrintamąsias varžybas, o jų fono aštuntfinalyje – galingasis Bolonijos „Virtus“ klubas.

Panevėžiečiai stos į žūtbūtinį mūšį Bolonijoje.<br>K.Kavovėlio nuotr.
Panevėžiečiai stos į žūtbūtinį mūšį Bolonijoje.<br>K.Kavovėlio nuotr.
Panevėžiečiai stos į žūtbūtinį mūšį Bolonijoje.<br>K.Kavovėlio nuotr.
Panevėžiečiai stos į žūtbūtinį mūšį Bolonijoje.<br>K.Kavovėlio nuotr.
Panevėžiečiai stos į žūtbūtinį mūšį Bolonijoje.<br>K.Kavovėlio nuotr.
Panevėžiečiai stos į žūtbūtinį mūšį Bolonijoje.<br>K.Kavovėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 1:44 PM

Nors panevėžiečiai į kovą su vienu iš turnyro favoritų stoja kaip neabejotini poros autsaideriai, tačiau panevėžiečiams itin palankiu tapo naujasis Europos taurės atkrintamųjų varžybų reglamentas.

Iki tol buvusias serijas iki tam tikrų pergalių skaičiaus pakeitė vienerios rungtynėse aukštesnę vietą reguliariajame sezone užėmusios komandos namų aikštėje.

Kaip parodė antradienį vykusi A grupės nugalėtojos Badalonos „Joventut“ ir aštuntąją vietą B grupėje užėmusių Ulmo „Ratiopharm“ ekipų akistata Ispanijoje – staigmenos gali pasipilti jau pirmajame etape.

Geriausia Europos taurės reguliariojo sezono komanda itin strigo su pataikymo, o tuo pasinaudoję varžovai iš Vokietijos sugebėjo įveikti priešininkus jų tvirtovėje (79:73) ir žengė į turnyro ketvirtfinalį.

Žygį Europos taurėje pratęsti norintis „Lietkabelis“ trečiadienį privalo perlipti galingojo „Virtus“ klubo barjerą.

Prieš rungtynes oficialioje turnyro svetainėje ekspertai pasidalino įžvalgomis ir faktoriais, kurie gali prisidėti prie panevėžiečių triumfo Italijoje.

Europos taurės ekspertai teigia, kad pagrindinis N.Čanako raktas į pergalę Italijoje gali būti gynyba.

Atsižvelgiama į tai, kad turnyro reguliariojo sezono metu „Lietkabelis“ varžovams leido įmesti vos po 75,3 taško. Tai yra antras geriausias rezultatas visoje Europos taurėje.

Panevėžiečiams dar palankesnis praleidžiamų taškų kiekis išvykos rungtynėse. Panevėžio klubas žaisdamas svečiuose varžovams leidžia įmesti vos po 72,6 taško.

Prieš sezoną mažai kas tikėjosi, kad „Lietkabelis“ taip sėkmingai pasirodys turnyro reguliariajame sezone. Penktąją vietą A grupėje užėmęs klubas šią vietą užsitarnavo ir dėl dažnai išprovokuojamų priešininkų klaidų.

Šį statistinį rodiklį taip pat išskyrė ir Europos taurės ekspertai.

Pabrėžiama, kad „Lietkabelis“ išprovokuoja po 14,6 varžovų klaidos per rungtynes. Tai yra ketvirtas geriausias rezultatas šiame turnyre.

Privertęs priešininkus klysti Panevėžio klubas gali išvesti iš pusiausvyros galingąjį „Virtus“, o dvikovai pasiekus kulminaciją ir atsiradus įtampai net neabejojama, kad kur kas mažesnis spaudimas gultų ant N.Čanako auklėtinių pečių.

Žinoma, kaip parodė ir antradienio rungtynės Badalonoje, „Lietkabeliui“ itin svarbiu gali tapti ir sėkmės faktorius, bet panevėžiečiai jau ne sykį šiame sezone įrodė, kad kur kas galingesnius varžovus galima įveikti ne tik sėkme, bet ir savo demonstruojamu žaidimu.

Šios poros nugalėtojas Europos taurės ketvirtfinalyje susigrums su „Joventut“ įveikusiu „Ratiopharm“ klubu. Jau tapo akivaizdu, kad sėkmės atveju tiek „Virtus“, tiek ir „Lietkabelis“ turnyro ketvirtfinalyje turėtų namų aikštės pranašumą.

„Virtus“ ir „Lietkabelio“ akistata vyks trečiadienį, 21 val. 45 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.