EUROLYGA 2023

Po įnirtingos kovos „Lietkabelis“ krito prieš „Virtus“ ir baigė savo žygį Europoje

Panevėžio „Lietkabelio“ žygis Europos taurėje baigėsi aštuntfinalio etape. Panevėžiečiai trečiadienį išvykoje 67:75 (14:18, 20:21, 18:17, 15:19) nusileido Bolonijos „Virtus“ ekipai.

 Po įnirtingos kovos „Lietkabelis“ krito prieš „Virtus“ ir baigė savo žygį Europoje<br> Virtusbo twitter nuotr.
 Po įnirtingos kovos „Lietkabelis“ krito prieš „Virtus“ ir baigė savo žygį Europoje<br> Virtusbo twitter nuotr.
 Panevėžiečių bandymas pateikti sensaciją Europos taurėje: „Virtus“ – „Lietkabelis“<br>K.Kavolėlio nuotr.
 Panevėžiečių bandymas pateikti sensaciją Europos taurėje: „Virtus“ – „Lietkabelis“<br>K.Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-20 21:32, atnaujinta 2022-04-21 00:25

Lietuviai sėkmingai pradėjo rungtynes ir sužaidus kiek daugiau nei minutę pirmavo 8:2, tačiau greitai vaizdas aikštelėje pasikeitė. Bolonijos klubas spurtavo 14:0.

„Lietkabelis“ sunkiai kūrėsi progas puolime, tačiau su įspūdingu Vytenio Lipkevičiaus tiksliu šūviu iš kitos aikštės pusės panevėžiečiai kėlinį užbaigė su 4 taškų deficitu – 14:18.

Antrojo kėlinio pradžioje geriau atrodė šeimininkai, kurie sužaidus kiek daugiau nei tris minutes pirmavo 30:20, tačiau į aikštę žengus „Virtus“ lyderiams – Tornikei Šengelijai ir Milošui Teodisičiui „Lietkabelis“ pradėjo mažinti atotrūkį.

Po Gabrieliaus Maldūno dvitaškio buvo galima tikėtis, kad „Lietkabelis“ pirmąją rungtynių pusę užbaigs su 2 taškų deficitu, tačiau M.Teodisičiaus tritaškis su sirena leido Bolonijos klubui į pertrauką išeiti su 5 taškų pranašumu – 39:34.

Trečiasis kėlinys ir vėl kur kas sėkmingiau prasidėjo šeimininkams. Sužaidus vos 2 minutes po Mamo Jaiteh dvitaškio komandas skyrė 14 taškų, tačiau „Lietkabelis“ nepalūžo ir kėlinį sugebėjo užbaigti atsilikdamas 4 taškais – 52:56.

Likus žaisti 5 su puse minutes po Gedimino Oreliko tritaškio komandas skyrė tik 3 taškai (59:62), tačiau tuomet Bolonijos ekipa pelnė 6 taškus be atsako ir susikūrė svarią persvarą rungtynių pabaigai.

„Virtus“: Mamas Jaiteh 20, Kyle'as Weemsas 13, Jakarras Sampsonas 11.

„Lietkabelis“: Nikola Radičevičius ir Gediminas Orelikas po 12, Gabrielius Maldūnas 10.

A grupėje „Lietkabelis“ per 16 rungtynių iškovojo 9 pergales ir užėmė 5-ąją vietą grupėje.

Nepaisant to, kad „Virtus“ ekipa yra įvardijama kaip viena pagrindinių favoričių triumfuoti Europos taurėje, Italijos klubas B grupėje per 18 rungtynių iškovojo 11 pergalių ir liko 4-oje vietoje.

Europos taurėje nuo šio sezono atkrintamosiose nėra žaidžiamos serijos. Norint patekti į sekantį etapą tereikia iškovoti vos vieną pergalę.

Šios poros nugalėtojas Europos taurės ketvirtfinalyje susigrums su Badalonos „Joventut“ įveikusiu Ulmo „Ratiopharm“ klubu. Sėkmės atveju tiek „Virtus“, tiek ir „Lietkabelis“ turnyro ketvirtfinalyje turėtų namų aikštės pranašumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.