EUROLYGA 2023

Prieš žūtbūtinį „Lietkabelio“ mūšį Europos taurėje – pelenės istorija Ispanijoje

Prieš naująjį Europos taurės sezoną daugelis krepšinio ekspertų kraipė galvomis pamatę atkrintamųjų varžybų reglamentą. Antradienį šie teoriniai pamąstymai virto kūnu – reguliariojo sezono nugalėtoja savo pasirodymą turnyre baigė dar aštuntfinalio etape.

Jaka Lakovičiaus auklėtiniai pateikė staigmeną Europos taurės aštuntfinalyje,<br>Imago/Scanpix nuotr.
Jaka Lakovičiaus auklėtiniai pateikė staigmeną Europos taurės aštuntfinalyje,<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-20 10:47

A grupę laimėjusi Badalonos „Juventut“ ekipa savo žiūrovų akivaizdoje 73:79 (17:18, 18:14, 19:19, 19:28) aštuntąją vietą B grupėje užėmusiai Ulmo „Ratiopharm“.

Šiemet Europos taurės atkrintamųjų varžybų reglamentas tapo negailestingu – dvikovų seriją iki tam tikro skaičiaus pergalių virto vienerių rungtynių nervų karu.

Būtent ši naujovė tapo itin naudinga Vokietijos klubui, kuris apskritai vos per plauką prasibrovė į turnyro atkrintamąsias varžybas.

Vieną po kito varžovus A grupėje įveikusi „Joventut“ antradienį susidūrė su problemomis atakuojant varžovų krepšį. Tuo pasinaudoję Jaka Lakovičiaus auklėtiniai sugebėjo prismaugti varžovus ir taip juos eliminuoti iš turnyro.

Aikštės šeimininkai tritaškius pataikė vos 20 proc. taiklumu (7/35).

Tuo metu nugalėtojus į pergalę vedė 21 tašką įmetęs Semajus Christonas. Jis taip pat atkovojo 5 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Į Europos taurės ketvirtfinalį žengęs „Ratiopharm“ klubas jame susigrums su Bolonijos „Virtus“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ poros nugalėtoju.

Šis Vokietijos ekipos laimėjimas Ispanijoje gali tapti pavyzdžiu ir savotišku įkvėpimo šaltiniu panevėžiečiams, kurie į dvikovą su tituluotoju „Virtus“ stos kaip neabejotini poros autsaideriai.

„Virtus“ ir „Lietkabelio“ dvikova Bolonijoje vyks trečiadienį, 21 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.