EUROLYGA 2023

Iš Europos taurės išmestas Ž. Obradovičius: „Katastrofa. Vienas iš skaudžiausių pralaimėjimų mano karjeroje“ Neatmetė varianto palikti klubą

Trečiadienį Europos taurės atkrintamosiose varžybose buvo pateikta viena iš didžiausių staigmenų. Turnyro aštuntfinalyje viena iš čempionato favoričių Belgrado „Partizan“ ekipa savo žiūrovų akivaizdoje po pratęsimo pareikalavusios kovos 95:103 nusileido Turkijos „Bursaspor“ krepšininkams.

Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 10:14 AM, atnaujinta Apr 21, 2022, 11:00 AM

Atnaujintas atkrintamųjų varžybų reglamentas lėmė, kad po šio pralaimėjimo Belgrado klubas ir jį treniruojantis legendinis Željko Obradovičius baigė savo pasirodymą Europos taurės varžybose.

Po patirtos nesėkmės devyniskart Eurolygos čempionas neslėpė liūdesio ir prisiėmė atsakomybę dėl tragiškai susiklosčiusio tarptautinio sezono.

„Sveikinu „Bursaspor“ ekipą su pergale ir linkiu jiems sėkmės. Gaila, bet toks vienerių rungtynių reglamentas. Atsiprašau savo žaidėjų ir sirgalių, kurie mus šį vakarą palaikė.

Esu labiausiai patyręs žmogus šioje komandoje ir pilnai prisiimu atsakomybę už tai, kas įvyko. Aš labai dėl to išgyvenu, labai atsiprašau.

Mes kovojome visą reguliarųjį sezoną tam, kad atsidurtume tokioje situacijoje, sunku kažką ir pasakyti.

Ačiū sirgaliams, kurie buvo puikūs, apgailestauju, žaidėjai turėjo didžiulį norą, bet jie pasirodė ne taip, kaip buvo tikimasi.

Galima analizuoti rungtynių pabaigą, bet to daryti nenoriu. Mes pralaimėjome ir palaidojome savo sezoną. Tai katastrofa. Atėjau čia su didžiausiomis ambicijomis, o mus į priekį lydėjo sirgaliai, kurie sukuria geriausią atmosferą Europoje.

Žinojome, kad mūsų laukia tik vienerios rungtynės, mes joms ruošiamės, bet buvo per daug nervų.

Tai vienas iš skaudžiausių pralaimėjimų mano karjeroje. Atvykdamas į šią komandą, kaip ir visi, norėjau padaryti kažką didelio. Žinau, kiek energijos į tai investavo visi – nuo personalo iki žaidėjų. Jeigu problema esu aš, galiu palikti ekipą.

Sunku kalbėti, įėjęs į drabužinę net nežinojau, ką pasakyti žaidėjams ir pranešti jiems kada bus kita treniruotė“, – kalbėjo Ž.Obradovičius.

Europos taurės ketvirtfinalyje „Bursaspor“ susigrums su Liublianos „Cedevita Olimpija“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.