EUROLYGA 2023

A. Sabonis – apie „Žalgirio“ siūlymą, parduotas akcijas ir Rusijos krepšinio ateitį

Krepšinio namuose Kaune penktadienį švenčiamas Lietuvos krepšinio 100-metis, į kurį susirinko visi legendiniai šalies krepšininkai. Vienas jų – Arvydas Sabonis, kuris buvo išrinktas ir į Lietuvos 100-mečio rinktinę.

 Arvydas Sabonis.<br>V. Bitvinsko nuotr.
 Arvydas Sabonis.<br>V. Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Sabonis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 22, 2022, 6:36 PM, atnaujinta Apr 22, 2022, 11:47 PM

57-erių 221 cm ūgio A.Sabonis ilgus metus vadovavo Lietuvos krepšinio federacijai (LKF), tačiau šįkart į paties pradėtus statyti Krepšinio namus įžengė kaip svečias. Per kone dešimtmetį trukusį A.Sabonio vadovavimą Lietuvos krepšinis išgyveno ir sėkmingų akimirkų, ir apmaudžių pralaimėjimų, visgi prezidento postą legendinis krepšininkas paliko po to, kai rinktinė kelerius metus iš eilės nesugebėjo laimėti medalių tarptautiniuose turnyruose, o praėjusią vasarą pirmą kartą šalies istorijoje nepateko į vasaros olimpines žaidynes.

„Krepšinis, kaip ir širdis – yra šuolių, nusiminimų. Dabar nauja karta ateina – jauni, nauji žaidėjai. Kitose komandos krepšininkai irgi sensta, manau, jie neturi tiek pamainos. Prasidės naujas kylimas“, – žurnalistams kalbėjo A.Sabonis.

Pastarasis vengė prognozuoti, ar rinktinė rudenį vykstančiame Europos čempionate iškovos medalius, tačiau jų labai norėtų. Visgi A.Sabonis aiškiai pasisakė apie Rusijos krepšinį po to, kai šios šalies režimas užpuolė Ukrainą.

„Nežinau, nesu tarptautinis ekspertas, bet mano gyvenime bus sunku, – paklaustas, ar Rusija dar grįš į tarptautinius turnyrus. – Kas čia vyksta, tai – neįsivaizduoju, kaip gali užgydyti žaizdas. Mes jau atsisakėme. Mes visada kažkur pirmi bandome daryti, kol kažkas susiprotėja. Visi žiūrime žinias, matome, kas vyksta, turime savo nuomones. Tarptautinė bendruomenė turi įvairių nuomonių, federacijos – taip pat. Kurie daugiau priklausomi stengiasi tarp vandens srovelių praeiti, kiti – tiesiai. Laikas parodys, svarbu, kad Ukraina laimėtų.“

Penktadienį pasirodė žinia, kad 25 proc. „Žalgirio“ akcijų įsigijo įmonė „Tesonet“, maža to, savo dalį A.Sabonis pardavė komandos direktoriui Pauliui Motiejūnui.

„Ateina nauji, stiprūs vyrukai. Jie turi naujų idėjų, ką ten senukams veikti... Mes galime pažiūrėti. Yra žmonių, kurie nori įrodyti, yra nusiteikę pagelbėti visai organizacijai ir krepšiniui“, – sakė A.Sabonis.

„Žalgiris“ pranešė, kad A.Saboniui bus siūlomas klubo garbės prezidento postas, kurį legenda ruošiasi užimti. 

„Aš visą gyvenimą padėjau „Žalgiriui“ kuo galiu. Kaip sakiau, ne aš esu „Žalgiris“, jei ne jis, nebūčiau ten, kur esu. „Žalgiris“ – mano pareiga ir meilė“, – sakė krepšinio legenda.

Pentadienį Kaune vyksta Lietuvos krepšinio 100-mečio šventė, į kurią susirinko apie 300 svečių. Greta Krepšinio namų buvo atidengtas krepšinio išradėjo Jameso Naismitho paminklas ir legendų aikštelė, kurioje iškaltos 100 iškiliausių šalies krepšininkų pavardės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.