EUROLYGA 2023

Po bavarų kojomis kritusias „Barcelona“ žvaigždes treniruojantis Šaras gūžčiojo pečiais: „Kažkas yra ne taip“

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai neatlaikė Eurolygos atkrintamųjų varžybų spaudimo. Ketvirtadienį Katalonijos sostinėje vykusiose antrose turnyro ketvirtfinalio serijos rungtynėse lietuvio treniruojama „Barcelona“ ekipa 75:90 neprilygo Miuncheno „Bayern“ krepšininkams.

Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2022, 8:00 AM

Šaro kariauna ne tik leido išlyginti varžovams serijos rezultatą (1:1), bet ir atidavė jiems tai, dėl ko kovojo viso reguliariojo sezono metu – namų aikštės pranašumą.

Išretėjusia sudėtimi prieš „Barcelona“ žvaigždyną stojusi „Bayern“ įsismagino nuo rungtynių pradžios ir kontroliavo dvikovą visos akistatos metu.

Visiškai varžovų gynybos spąstuose surakinti Š.Jasikevičiaus auklėtiniai atrodė bedančiai prieš puikiai komunikuojančius svečius iš Bavarijos.

Andrea Trinchieri pamokytas Šaras po antrųjų serijos rungtynių neslėpė nusivylimo. 46-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos po pralaimėjimo nebijojo prisiimti ir asmeninės atsakomybės.

„Sveikinimai „Bayern“ ir treneriui A.Trinchieri. Manau, kad jie nusipelnė šios pergalės. Pagal žaidimo veiksnius ši ekipa buvo kur kas geresnė nei mes.

Tuo metu mes nesugebėjome prisitaikyti ir žaidėme kitaip nei pirmose serijos rungtynėse, ypatingai baudos aikštelėje. Atrodo, kad trūko elementaraus supratimo, kad tokiose situacijose „Bayern“ prie Nikola Mirotičiaus arba Brandono Davieso statys po 2-3 žmones.

Atrodė, kad pirmose rungtynėse tai suvokė, tačiau šiandien tai buvo visai kita istorija.

Suteikėme varžovams daug galimybių atakuoti krepšį ir praleidome net 90 taškų. 90 – itin didelis skaičius atkrintamosiose varžybose, o dar ir žaidžiant namuose.

Kažkas yra ne taip. Galbūt treneriai netinkamai paruošė komandą, galbūt žaidėjų mentalitetas nebuvo tinkamas.

Jau kurį laiką mus žudo elementarios detalės. „Bayern“ šį vakarą kur kas sėkmingiau išnaudojo savo komandines pražangas iki neleistinos ribos. Mes tai akcentavome dar ne prieš tris savaites, kai tik paaiškėjo, kad mūsų varžovė bus ši ekipa.

Jie mums nieko neatiduos už dyką, gaila, bet daugelį dalykų mes jiems patys atidavėme dykai.

Pralaimėjome namų aikštės pranašumą ir dabar tik nuo mūsų priklauso, ar kitose rungtynėse būsime geresni ir judėsime į priekį“, – po pralaimėjimo kalbėjo Š.Jasikevičius.

Trečiosios serijos rungtynės Miunchene vyks balandžio 27-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.