EUROLYGA 2023

Į rungtynes Klaipėdoje lyg į išgyvenimo mūšį važiuosiantis G. Žibėnas: tai bus mūsų atkrintamosios

Šeštadienį Vilniaus „Ryto“ ekipa iškovojo dar vieną pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse. Šį kartą Giedriaus Žibėno auklėtiniai savo aikštėje 88:68 pranoko Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus.

G.Žibėnas ir M.Normantas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas ir M.Normantas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-23 20:17

Sostinės ekipa aukštesnę pavarą įjungė ir visus reikalus sutvarkė ketvirtajame kėlinyje, o prie komandos pergalės svariai prisidėjo po beveik mėnesio pertraukos į rikiuotę sugrįžęs kroatas Ivanas Buva.

Aukštaūgis įmetė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose.

„Įėjimas į rungtynes buvo labai teisingas. To ir norėjome, ypatingai po paskutiniųjų rungtynių.

Prametėme nemažai metimų, bet susikurtos progos buvo geros. Taip pat džiaugiuosi darbu gynyboje, ypač ties perimetru, išjungėme varžovų pagrindinius snaiperius, kreditai keliauja kiekvienam žaidėjui“, – po rungtynių auklėtiniu darbu džiaugėsi „Ryto“ treneris G.Žibėnas.

Vilniečiams iki LKL reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti vienerias rungtynes – išvykoje prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Pergalės atveju „Rytas“ pirmenybių reguliarųjį sezoną užbaigtų pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Tai būtų pirmas kartas nuo 2014-ųjų sezono.

Kelią Vilniaus klubui į pirmąją vietą taip pat atvertų ir sekmadienį „Lietkabelio“ namuose pasiekta pergalė prieš Kauno „Žalgirį“, tačiau G.Žibėnas nežada dairytis aplinkui, o visą dėmesį skiria rungtynėms uostamiestyje.

„Lauksime rungtynių su „Neptūnu“. Teko mažai stebėti jų rungtynių („Neptūno“ – red.). Visą dėmesį kreipėme šios dienos rungtynėms, rytojui pailsėsime ir po truputį ruošimės šioms rungtynėms.

Tai pavojinga, potencialo turinti komanda. Žinome ir rungtynių kainą. Tai yra mūsų atkrintamosios, mes tai suprantame. Mūsų atkrintamosios varžybos prasidėjo anksčiau, važiuosime lyg į atkrintamąsias rungtynes“, – samprotavo „Ryto“ strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.