EUROLYGA 2023

„Lietkabelis“ skėlė antausį „Žalgiriui“ ir K. Maksvyčiui, LKL reguliariojo sezono nugalėtojas – „Rytas“

Vilniaus „Rytas“ sulaukė Atvelykio dovanos. Sekmadienį vykusiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Panevėžio „Lietkabelio“ (22/7) krepšininkai namuose pranoko Kauno „Žalgirį“ (25/4).

Panevėžiečiai sutriuškino svečius iš Kauno.<br>K.Kavovėlio nuotr.
Panevėžiečiai sutriuškino svečius iš Kauno.<br>K.Kavovėlio nuotr.
Panevėžiečiai sutriuškino svečius iš Kauno.<br>LKL nuotr.
Panevėžiečiai sutriuškino svečius iš Kauno.<br>LKL nuotr.
Panevėžiečiai sutriuškino svečius iš Kauno.<br>K.Kavovėlio nuotr. koliažas.
Panevėžiečiai sutriuškino svečius iš Kauno.<br>K.Kavovėlio nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2022, 5:15 PM, atnaujinta Apr 24, 2022, 8:24 PM

Nenado Čanako auklėtiniai priešininkus nugalėjo 85:67 (24:16, 32:16, 17:22, 12:13). Tai buvo puiki dovana „Lietkabelio“ treneriui iš Serbijos. Rungtynių dieną krepšinio specialistui sukako 46-eri.

Ši pergalė lėmė, kad LKL reguliarųjį sezoną po aštuonerių metų pertraukos laimėjo Vilniaus „Rytas“. Likus žaisti vienerias rungtynes iki reguliariojo sezono pradžios sostinės ekipa tapo nebepavejama, o Panevėžyje subyrėjęs „Žalgiris“ aukščiau antrosios vietos turnyro lentelėje jau nebepakils.

Į dvikovą su „Lietkabeliu“ kauniečiai stojo ne pilnos sudėties – komandai nepadėjo kojos traumas patyrę Paulius Jankūnas ir Tai Websteris bei rungtynių dieną pasijutęs Tyleris Cavanaugh.

Kiek geresnė žinia „Žalgiriui“ tapo po dviejų mėnesių pertraukos įvykęs Manto Kalniečio sugrįžimas. Gynėjas rungtynes pradėjo starto penkete ir aikštėje praleido 9 žaidimo minutes.

„Lietkabelis“ išretėjusiam „Žalgiriui“ smogė nuo pirmųjų akistatos minučių – sunkiai abiejose aikštės pusėse judėję svečiai buvo nubausti sėkmingomis Panevėžio klubo atakomis.

Vien Kasparas Berzinis pirmoje rungtynių pusėje į K.Maksvyčio kariaunos krepšį įmetė tris tolimus metimus.

Itin klaikiai pirmoje rungtynių pusėje atrodė ir „Žalgirio“ gynyba – panevėžiečiai varžovus sėkmingai atakavo tiek prasiveržimais, tiek ir tolimais metimais.

Dar antrajame kėlinyje komandas ėmė skirti triuškinantis skirtumas – „Lietkabelis“ po dviejų kėlinių buvo priekyje 56:32.

Trečiojo kėlinio pradžioje atrodė, kad „Žalgiris“ po pertraukos priešininkams bandys smūgiuoti nauja jėga – svečiai laimėjo atkarpą 8:0, bet P.Kalaitzakio epizodų vėl užvestas „Lietkabelis“ priminė, kas yra šių rungtynių šeimininkas.

Po trijų kėlinių panevėžiečiai pirmavo 73:54.

Reikalai nesikeitė ir ketvirtajame kėlinyje – rezultatyvumą kiek sumažinę „Lietkabelio“ krepšininkai vis tiek išlaikė rungtynių kontrolę ir šventė užtikrintą pergalę.

Tai buvo pirmasis pralaimėjimas naujajam „Žalgirio“ treneriui Kaziui Maksvyčiui. Darbėniškis buvo laimėjęs pirmąsias trejas savo rungtynes su „Žalgirio“ kaklaraiščiu. Rungtynėse Panevėžyje jis buvo nubaustas technine pražanga.

Į didįjį krepšinį sugrįžęs M.Kalnietis šioje dvikovoje įmetė 3 taškus, atliko 3 perdavimus, 2 kartus klydo bei rinko 4 naudingumo balus.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 16 (3/4 trit.), Panagiotis Kalaitzakis 15 (4/7 trit.), Džordže Gagičius 14, Kristupas Žemaitis 12 (9 rez. perd.), Kasparas Bėrzinis 11 (3/4 trit.).

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne’as 14, Joshas Nebo 11, Karolis Lukošiūnas (3/7 trit.) ir Edgaras Ulanovas (5 atk. kam.) – po 9, Regimantas Miniotas 8 (6 rez. perd.), Nielsas Giffey 7 (6 atk. kam.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.