EUROLYGA 2023

J. Mačiulį nuvylė beveidis „Žalgirio“ pasirodymas Panevėžyje: buvęs žaidėjas paaiškinimui pateikė dvi versijas

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ ekipa patyrė skaudžiausią šio sezono pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 67:85 neprilygo vietos „Lietkabelio“ krepšininkams ir prarado net teorines galimybes užimti pirmąją vietą pirmenybių reguliariajame sezone.

J.Mačiulis (dešinėje) negalėjo suprasti žalgiriečių empatiškumo sekmadienio rungtynėse Panevėžyje.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
J.Mačiulis (dešinėje) negalėjo suprasti žalgiriečių empatiškumo sekmadienio rungtynėse Panevėžyje.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Buvęs krepšininkas Jonas Mačiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Buvęs krepšininkas Jonas Mačiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 2:45 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 2:48 PM

Gyvai rungtynes Aukštaitijos sostinėje stebėjęs buvęs „Žalgirio“ žaidėjas, o šiuo metu Kėdainiuose dirbantis Jonas Mačiulis neslėpė nusivylimo Lietuvos čempionų pasirodymu.

Iniciatyvą į savo rankas nuo rungtynių pradžios čiupę „Lietkabelio“ krepšininkai nuo pat pradžių ėmė dominuoti abiejose aikštės pusėse, o po dviejų kėlinių tarp komandų jau buvo triuškinantis skirtumas – 56:32.

Žalgiriečių Panevėžyje nepažinęs J.Mačiulis pasibaigus dvikovai atviravo, kad tokį beveidį „Žalgirį“ šiemet Lietuvos krepšinio pirmenybėse matė vos kelis kartus.

37-erių kaunietis pridūrė, kad net ir įvykusios trenerių permainos šiuo metu tinkamo rezultato neatneša, o tam buvęs krepšininkas turi du spėjimus.

„Tokie pasyvūs „Žalgirio“ žaidėjai LKL čempionate šiemet buvo vos du kartus – kai žaidė su Vilniaus „Rytu“ ir Jonavos „CBet“. Kai buvo pralaimėta jonaviečiams, daug kas tai nurašė dėl per mažo nusiteikimo ir situacijos su Jure Zdovcu, bet dabar praėjo 2-3 savaitės ir ta pati empatija tęsiasi.

Arba jie pervargę, arba kažkas yra komandos viduje, čia jau niekas negali pasakyti“, – pasibaigus rungtynės BTV tiesioginiame eteryje kalbėjo J.Mačiulis.

Užsiminęs apie nuovargį buvęs „Žalgirio“ žaidėjas patikslino, kad tai gali būti ne fizinis, o psichologinis nuovargis, prie kurio galėjo prisidėti ir pastaruoju metu komandą purtančios nesėkmės bei permainos.

„Tai daugiau gali būti net ne fizinis, o psichologinis nuovargis, kuriam turėjo įtakos pralaimėjimai, įvairios kalbos, trenerių permainos. Reikia mokytis naujų taktikų, naujų derinių – yra tokių dalykų, kurie labai prisideda prie psichologinio nuovargio. Tą žinau iš savo patirties“, – samprotavo buvęs krepšininkas.

Pasibaigus dvikovai savo auklėtinių nepažino ir pirmąjį savo pralaimėjimą naujoje komandoje patyręs treneris K.Maksvytis.

„Gėda matyti taip žaidžiančią komandą“, – be užuolankų rėžė 44-erių krepšinio specialistas.

Iš šios sekmadienį patirtos nesėkmės labiausiai laimėjo Vilniaus „Ryto“ ekipa, kuri net nesibaigus reguliariajam sezonui užsitikrino pirmąją vietą LKL turnyrinėje lentelėje.

Paskutinį kartą vilniečiai tą padarė 2014-ųjų sezone, tiesa, net ir laimėjęs reguliarųjį sezoną tąsyk sostinės klubas liko ne tik be čempionų žiedų, bet ir LKL finalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?