EUROLYGA 2023

NBA lyderiams į veidą riaumojęs J. Valančiūnas už iškovotą pergalę dėkojo agresyvumui

Atkrintamųjų varžybų pusiausvyra atstatyta. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį vykusiose rungtynėse Jonas Valančiūnas ir jo atstovaujama „New Orleans Pelicans“ ekipa pademonstravo raumenis.

Jonas Valančiūnas svariai prisidėjo prie „New Orleans Pelicans“ pergalės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas svariai prisidėjo prie „New Orleans Pelicans“ pergalės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 2:02 PM

Naujojo Orleano klubas namuose 118:103 (25:22, 24:29, 35:23, 34:29) pranoko „Phoenix Suns“ krepšininkus.

Jau antrąjį kartą galingiausią turnyro reguliariojo sezono komandą ant menčių paguldžiusi „Pelicans“ išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą – 2:2.

Pats 29-erių 213 cm ūgio vidurio puolėjas iš Lietuvos tapo svarbia laimėjimo dalimi.

Aukštaūgis per 33 minutes įmetė 26 taškus (8/14 dvitaškių, 1/1 tritaškių, 7/11 baudų), atkovojo 15 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Vis dėlto po iškovotos pergalės uteniškis savo asmeninio pasirodymo nesureikšmino ir teigė, kad dabar pagrindinis tikslas yra pasiekti dar dvi pergales šioje nelengvoje serijoje prieš Vakarų konferencijos lyderius.

„Tie prisilietimai prie kamuolio anksčiau ar vėliau ateina, o viską lemia rezultatas rungtynių pabaigoje. Visada smagu žaisti gerai, bet šią akimirką svarbiausia iškovoti dar dvi pergales“, – po pergalės samprotavo J.Valančiūnas.

Ketvirtose serijos rungtynėse aikštės šeimininkai bandė išmušti savo priešininku savo agresyviu žaidimu gynyboje, o puolime „Pelicans“ spindėjo gerai besidalindami kamuoliu.

Tą po akistatos pabrėžė ir lietuvis.

„Smagu žaisti tokiu stiliumi, kai kiekvienas prisiliečia prie kamuolio ir atranda laisvą savo komandos draugą, o viso to gale laimėti rungtynes.

Viską lėmė agresyvumas, reikėjo būti kietiems, fiziškiems. Varžovai pasižymi geru fiziškumu, tai gerai besiginanti komanda. Būti tokiems pat agresyviems yra pagrindinis mūsų raktas į sėkmę“, – samprotavo vidurio puolėjas.

Penktosios serijos iki keturių pergalių rungtynės bus žaidžiamos Finikso mieste, naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.