EUROLYGA 2023

„Bayern“ namie nepaliko vilčių Šaro kariaunai – „Barcelona“ aptalžyta, teks žaisti penktąsias rungtynes

Penktadienį galėjo paaiškėti dar vienas Eurolygos finalo ketverto dalyvis, tačiau to neįvyko. „Barcelona“ su treneriu Šarūnu Jasikevičiumi ir ekipoje žaidžiančiu Roku Jokubaičiu nepasinaudojo šanso prisijungti prie kelialapius jau turinčių Madrido „Real“ ir Stambulo „Anadolu Efes“. Katalonai penktadienį Miunchene žaidė ketvirtąjį ketvirtfinalio serijos mačą su vietos „Bayern“ klubu ir atrodė beviltiškai prieš įspūdingą gynybą rodžiusius vokiečius: svečiai buvo sutalžyti 52:59 (12:18, 13:18, 9:14, 18:9). Tad serijos rezultatas tapo 2:2 ir lemiamas mačas dėl vietos ketverte bus žaidžiamas kitą savaitę Barselonoje.

 Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 9:04 PM, atnaujinta Apr 30, 2022, 12:30 AM

„Barcelona“ Eurolygos reguliariame sezone užėmė pirmąją vietą, o „Bayern“ – vos aštuntąją. Tai jau antrasis kartas iš eilės, kai katalonams tenka Eurolygos ketvirtfinalyje kovoti visus penkis kartus.

Praėjusiame sezone „Barcelona“ kankinosi su Sankt Peterburgo „Zenit“ ir laimėjo seriją tik 3:2.

Katalonai atkrintamosiose kovose pelnė vos 52 taškus – tai antirekordo pakartojimas, kurį buvo pasiekęs Pirėjo „Olympiakos“.

Vokiečiai penktadienį tiesiog sukaustė Šaro kariauna gynybos gniaužtuose, svečiams visiškai nekrito tritaškiai, jie trečiame kėlinyje net 6 minutes nepelnė nė taško.

Kaip ir priklauso, itin svarbios rungtynės prasidėjo atkakliai ir svečiai iš Katalonijos rezultatą persvėrė tik pirmojo kėlinmio viduryje, kai po Nikolos Mirotičiaus baudos metimo „Barcelona“ pirmavo 8:7.

Vis dėlto „Bayern“ sugebėjo perimti iniciatyvą irpo pirmojo kėlinio pirmavo net 18:12.

Antrame kėlinyje vokiečiai padidino persvarą iki dviženklės – 22:12.

Šiame kėlinyje „Bayern“ atitolo ir 29:17, o po dviejų ketvirčių pirmavo 36:25.

Trečiame kėlinyje katalonai net 6 minutes nepelnė nė taško, o Vokietijos atstovai padidino skirtumą 39:25. Maža to – baigiantis kėliniui prasidėjo ir triuškinimas – 48:29.

Prieš lemiamą dešimties minučių atkarpą Miunchenas pirmavo 50:34.

Andrea Trinchieri ekipa laikė vasas žaidimo vadžias ir pirmavo 17 taškų skirtumu iki 7-osios minutės, kai katalonai netikėtaio pratrūko ir skirtumą aptirpdė iki 47:58.

Tačiau daugiau kažko sukurti nesugebėjo.

„Bayern“: Nickas Weileris-Babbas 12 (8 atk. kam., 4 rez. perd.), Othelo Hunteris 9 (5 atk. kam.), Vladimiras Lučičius 8, Augustine’as Rubitas 7.

„Barcelona“: Alejandro Abrinesas 12, Rokas Jokubaitis 8, Nikola Mirotičius 7 (0/4 trit.), Kyle’as Kuričius, Nicolas Laprovittola (1/6 trit., 4 atk. kam.) ir Santačas Šanli – po 5.

Pirmąją dvikovą „Barcelona“ laimėjo 77:67, o antrąją savo žiūrovų akivaizdoje katalonai skausmingai nusileido 75:90. Tačiau atvykę į Miuncheną Šaro kariauna laimėjo 75:66.

Ir vėl nevykusiai kovojęs lietuvis Rokas Jokubaitis aikštę paliko su menku statistikos kraičiu – per 9 min. pelnė 3 taškus.

Jis šioje serijoje apskritai neblizga: per vidutiniškai žaistas 11 minučių pelnė 2,8 taško (pirmojoje dvikovoje surinko 7, o antrojoje ir trečioje – nė vieno), atliko 2,5 rezultatyvaus perdavimo, surinko 4 naudingumo balus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.