EUROLYGA 2023

„Partizan“ prezidentas išreiškė palaikymą Rusijos klubams: „Jie buvo Europos krepšinio stuburas“

Belgrado „Partizan“ prezidentas Ostoja Mijailovičus išreiškė palaikymą karą Ukrainoje pradėjusios šalies klubams.

 „Partizan“ prezidentas išreiškė palaikymą Rusijos klubams: „Jie buvo Europos krepšinio stuburas“<br> Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix nuotr.
 „Partizan“ prezidentas išreiškė palaikymą Rusijos klubams: „Jie buvo Europos krepšinio stuburas“<br> Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 7:41 PM

Nors O.Mijalovičus ir išreiškė apgailestavimą dėl „susidariusios situacijos“ Ukrainoje, serbo manymu Eurolyga priėmė blogą sprendimą nuspręsdama pašalinti Rusijos ekipas iš turnyro.

„Mes turime labai gerus santykius su Maskvos CSKA, su jų vadovybe, palaikome ryšius su kitais klubais, kurie taip pat buvo pašalinti.

Manau, kad tai nesąžininga prieš klubus, kurie buvo Europos krepšinio stuburas dešimtmečius. Tai blogai, bet nesame pakankamai galingi, kad galėtume ką nors padaryti. Nesitikime, kad pasinaudosime jų padaryta žala“, – kalbėjo „Partizan“ prezidentas.

Belgrado klubas šį sezoną žaidė Europos taurėje ir buvo laikomas pagrindiniu favoritu laimėti turnyrą, tačiau „Partizan“ jau pirmajame atkrintamųjų rate nusileido Bursos „Frutti Extra“ ekipai ir baigė pasirodymą Europoje.

Serbijos klubas į Eurolygą gali patekti dviem būdais – laimėti Adrijos krepšinio lygą arba tikėtis, kad Eurolygoje Rusijos klubai nežais ir ateinantį sezoną ir Eurolyga suteiks „Partizan“ ekipai vardinį kvietimą.

„Jeigu mūsų paprašys prisijungti prie Eurolygos, neatsisakysime. Bet mes nieko neprašysim“, – teigė O.Mijalovičus.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.