Trilerį išvykoje laimėję „Grizzlies“ krepšininkai prasibrovė į Vakarų konferencijos pusfinalį

NBA atkrintamosiose paaiškėjo paskutinė konferencijos pusfinalio dalyvė. „Memphis Grizzlies“ krepšininkai išvykoje 114:106 (28:29, 21:23, 25:32, 40:22) palaužė „Minnesota Timberwolves“ krepšininkus ir šventė svarbiausią pergalę per pastaruosius 7 metus.

 Trilerį išvykoje laimėję „Grizzlies“ krepšininkai prasibrovė į vakarų konferencijos pusfinalį<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
 Trilerį išvykoje laimėję „Grizzlies“ krepšininkai prasibrovė į vakarų konferencijos pusfinalį<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 7:14 AM, atnaujinta Apr 30, 2022, 7:20 AM

Į lemiamą ketvirtį „Timberwolves“ žengė turėdami svarią, 10 taškų persvarą, tačiau Jarenas Jacksonas su Tyusu Jonesu jau pirmąją minutę sviedė du tritaškius ir komandas skyrė vos 4 taškai – 84:80.

„Grizzlies“ krepšininkai ir toliau sėkmingai mažino atsilikimą ir galiausiai įpusėjus kėliniui Desmondas Bane’as pataikė tolimą metimą ir išlygino rezultatą – 94:94.

Likus rungtyniauti 3 minutes po D.Bane’o tolimo metimo „Grizzlies“ pirmą kartą kėlinio metu išsiveržė į priekį, o sekančios atakos metu po 2 puolime atsikovotų kamuolių Ja Morantas sugebėjo prasiveržęs pelnyti dar 2 taškus (103:99).

Prasidėjus paskutinei minutei Jordanas McLaughlinas dvitaškiu skirtumą sumažino iki 2 taškų, tačiau kitoje pozicijoje „Grizzlies“ iššvaistė beveik visą atakos laiką, o derinys baigėsi J.Jacksono dėjimu į krepšį.

Šeimininkams nesugebėjus užpulti teko prasižengti prieš varžovų lyderį J.Morantą. Įžaidėjo rankos nedrebėjo ir likus rungtyniauti 20 sekundžių amerikietis pataikė abu baudos metimus ir užtikrino svečių pergalę.

„Grizzlies“ laimėjo seriją rezultatu 4:2 ir po 7 metų pertraukos pateko į Vakarų konferencijos pusfinalius, kuriuose susitiks su San Fransisko „Golden State Warriors“. Būtent su GSW ekipa 2015 metų pusfinalyje „Grizzlies“ ir susitiko, o tuomet 4:2 pranašesni buvo čempionais tapę GSW krepšininkai.

„Timberwolves“: Anthony Edwardsas 30, Jadenas McDanielsas 24, Karlas=Anthony Townsas 18, Patrickas Beverley 10.

„Grizzlies“: Desmondas Bane’as ir Dillon Brooksas po 23, Jarenas Jacksonas 18, Brandonas Clarke’as ir Ja Morantas po 17, Tyusas Jonesas 10.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.