EUROLYGA 2023

Trilerį išvykoje laimėję „Grizzlies“ krepšininkai prasibrovė į Vakarų konferencijos pusfinalį

NBA atkrintamosiose paaiškėjo paskutinė konferencijos pusfinalio dalyvė. „Memphis Grizzlies“ krepšininkai išvykoje 114:106 (28:29, 21:23, 25:32, 40:22) palaužė „Minnesota Timberwolves“ krepšininkus ir šventė svarbiausią pergalę per pastaruosius 7 metus.

 Trilerį išvykoje laimėję „Grizzlies“ krepšininkai prasibrovė į vakarų konferencijos pusfinalį<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
 Trilerį išvykoje laimėję „Grizzlies“ krepšininkai prasibrovė į vakarų konferencijos pusfinalį<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 7:14 AM, atnaujinta Apr 30, 2022, 7:20 AM

Į lemiamą ketvirtį „Timberwolves“ žengė turėdami svarią, 10 taškų persvarą, tačiau Jarenas Jacksonas su Tyusu Jonesu jau pirmąją minutę sviedė du tritaškius ir komandas skyrė vos 4 taškai – 84:80.

„Grizzlies“ krepšininkai ir toliau sėkmingai mažino atsilikimą ir galiausiai įpusėjus kėliniui Desmondas Bane’as pataikė tolimą metimą ir išlygino rezultatą – 94:94.

Likus rungtyniauti 3 minutes po D.Bane’o tolimo metimo „Grizzlies“ pirmą kartą kėlinio metu išsiveržė į priekį, o sekančios atakos metu po 2 puolime atsikovotų kamuolių Ja Morantas sugebėjo prasiveržęs pelnyti dar 2 taškus (103:99).

Prasidėjus paskutinei minutei Jordanas McLaughlinas dvitaškiu skirtumą sumažino iki 2 taškų, tačiau kitoje pozicijoje „Grizzlies“ iššvaistė beveik visą atakos laiką, o derinys baigėsi J.Jacksono dėjimu į krepšį.

Šeimininkams nesugebėjus užpulti teko prasižengti prieš varžovų lyderį J.Morantą. Įžaidėjo rankos nedrebėjo ir likus rungtyniauti 20 sekundžių amerikietis pataikė abu baudos metimus ir užtikrino svečių pergalę.

„Grizzlies“ laimėjo seriją rezultatu 4:2 ir po 7 metų pertraukos pateko į Vakarų konferencijos pusfinalius, kuriuose susitiks su San Fransisko „Golden State Warriors“. Būtent su GSW ekipa 2015 metų pusfinalyje „Grizzlies“ ir susitiko, o tuomet 4:2 pranašesni buvo čempionais tapę GSW krepšininkai.

„Timberwolves“: Anthony Edwardsas 30, Jadenas McDanielsas 24, Karlas=Anthony Townsas 18, Patrickas Beverley 10.

„Grizzlies“: Desmondas Bane’as ir Dillon Brooksas po 23, Jarenas Jacksonas 18, Brandonas Clarke’as ir Ja Morantas po 17, Tyusas Jonesas 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?