EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio ekspertas pažėrė riebios kritikos „Barcelona“ treneriams – viskas sudėtingiau ne tik dėl Šaro patirties stokos

Gyvenk arba mirk. Tokias Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynes antradienį su Miuncheno „Bayern“ namie žais Šarūno Jasikevičiaus treniruojami „Barcelona“ krepšininkai.

 Šarūnas Jasikevičius<br>TASS/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>TASS/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 3:26 PM, atnaujinta May 3, 2022, 3:28 PM

Kaip lengvesis pasivaikščiojimas ir preliudija prieš finalus turėjęs tapti katalonų ketvirtfinalio etapas jau virto nemenka sensacija – reguliaraus sezono laimėtoja „Barcelona“ vis dar negali pasigirti kelialapiu į finalus Belgrade, o serijos rezultatas su aštuntąja turnyro komanda yra lygus 2:2. Ir klaidai galimybių nė viena ekipa jau neturi.

Pirmojoje akistatoje namie katalonai laimėjo 77:67, tačiau vokiečiai Barselonoje taip pat kirto iš peties – nugalėjo šeimininkus 90:75.

Persikėlus serijai į Miuncheną, Šaro kariauna dar kartą buvo priekyje – trečiąsias rungtynes laimėjo 75:66, tačiau vietoj ketvirtfinalio pabaigos ir rezultato 3:1 praėjusią savaitę ketvirtame mače prarijo karčią vokiškąją piliulę 52:59.

Panašiai Eurolygos praėjusiame sezone katalonai kovojo ir su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu, kurį įveikė bendru rezultatu 3:2.

Blankokai pirmajame atkrintamųjų varžybų etape rungtyniauja „Barcelona“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

Jis vidutiniškai pelno 3,8 taško, atlieka 2,2 rezultatyvaus perdavimo, renka 3,5 naudingumo balo.

Krepšinio įvykius iš šono žiūrintis vienas garsiausių agresorės prieš Ukrainą Rusijos krepšinio guru Vladimiras Gomelskis savo konferencijoje įvertino „Barcelona“ ekipos ir Š.Jasikevičiaus bėdas.

Jo manymu, katalonai klibinkščiuoja ketvirtfinalyje dėl viso trenerių štabo bėdų – jis nesugebėjo parengti ekipos mūšiams su „Bayern“.

Kartu su Š.Jasikevičiumi „Barcelona“ klube dirba treneriai Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis.

„Man atrodo, kad „Barcelona“ ekipos trenerių štabas turi rimtų problemų – Šaro specialistai nesugeba parengti ekipos žaidėjus aukščiausiai sportinei formai svarbiausiems sezono startams, – aiškino V.Gomelskis. – Čia ne tiek Šarūno Jasikevičiaus patirties stoka, kiek galimos jo trenerių klaidos planuojant fizinį ekipos pasirengimą per treniruotes.

Noriu atkreipti dėmesį į tai, balandžio pabaigoje „Barca“ patiria sunkumų ne tik Eurolygos kovose, bet ir Ispanijos čempionate.

Galima pastebėti, kad komandos lyderiai pasėdo – tai yra Nikola Mirotičius, Brandonas Daviesas ir Nickas Calathesas. Suprantu, kad šiems lyderiams tenkanti našta yra nepaprastai didelė.

Tačiau kiekvieno iš šių žaidėjų sportinė forma sezono metu jau kelis kartus blogėjo.

Ar tai reiškia, kad treneriai ir ekipos medikai nekontroliuoja individualaus žaidėjų fizinio rengimo ir apskritai fizinio pasirengimo proceso – negaliu atsakyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.