EUROLYGA 2023

Tarptautinėje NBA jaunimo stovykloje dalyvaus trys jaunieji žaidėjai ir treneris R. Rakutis

Gegužės 4 d. Romoje (Italija) startuoja dėl COVID-19 pandemijos atidėta „Jr. NBA“ stovykla, skirta Europos ir Vidurio Rytų regionams. Jis tęsis iki gegužės 8 d.

 Lietuviai dalyvaus NBA stovykloje.<br> LKF nuotr.
 Lietuviai dalyvaus NBA stovykloje.<br> LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 1:23 PM, atnaujinta May 3, 2022, 1:26 PM

Šių metų Jr. NBA stovyklos susideda iš dviejų ciklų.

Pirmasis etapas yra atrankinė „Selection camp“ stovykla, po kurios paaiškės po 10 berniukų ir po 10 mergaičių, vyksiančių į JAV, kur Orlande rugpjūčio 2–7 dienomis organizuojama finalinis Jr. NBA „Global championship“ turnyras.

Atrankinėje stovykloje dalyvaus keturi atstovai iš Lietuvos – Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinė Justė Mockevičiūtė, Kauno „Žalgirio“ krepšinio akademijos auklėtinis Ignas Štombergas, Sostinės krepšinio mokyklos auklėtinis Ernas Pakamanis bei Kauno „Žalgirio“ krepšinio akademijos treneris Rolandas Rakutis.

„Labai noriu pasidžiaugti ir pasveikinti Justę, kad ji pakviesta ir galės sudalyvauti Jr. NBA „Selection Camp“ stovykloje. Ji gabi, motyvuota, atsakinga, sunkaus darbo dėka ir profesionaliu požiūriu į tai, ką ji daro ir yra rezultatas. Noriu palinkėti, kad iš šios stovyklos ji pasisemtų kuo daugiau patirties ir dirbti dar daugiau, siekiant tolimesnių tikslų krepšinyje“, – mintimis dalijosi J. Mockevičiūtės trenerė Diana Anužienė.

„Tarptautinė patirtis sporte visada vaidiną svarbų vaidmenį. Šie talentingi jaunuoliai dėl pasaulinės pandemijos buvo priversti praleisti nemažai tarptautinių turnyrų. Ignas yra vienas perspektyviausių savo amžiaus žaidėjų Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad jis turės galimybę varžytis ir tobulėti su geriausiais Europos bendraamžiais,“ – apie savo auklėtinį I. Štombergą kalbėjo treneris Andrius Brusokas.

„Labai džiaugiuosi dėl dviejų dalykų. Pirmiausia, kad vyksta tokie projektai ir žaidėjams suteikiamos išskirtinės galimybės kaip ši. Tai juos motyvuoja bei leidžia pasisemti naujų įgūdžių ir patirčių.

Taip pat labai džiaugiuosi dėl mūsų komandos nario E. Pakamanio patekimo į šį projektą. Puikiai žinau kiek širdies jis įdeda krepšinio aikštelėje, todėl toks įvertinimas jam bus puiki paskata judėti pirmyn ir toliau,“ – teigė E. Pakamanio treneris Tomas Urbelionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.