EUROLYGA 2023

Auklėtinius švęsti kvietęs Šaras buvo atviras – daugelis žaidėjų naktį praleido ligoninėje

„Štai, kaip tai yra sunku, pasiimkime kelias laisvas dienas ir sumautai gerai atšvęskime“, – rūbinėje savo auklėtiniams rėžė Šarūnas Jasikevičius.

Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 7:53 AM, atnaujinta May 4, 2022, 9:52 AM

Antradienį lietuvio treniruojama „Barcelona“ ekipa antrus metus iš eilės žengė į Eurolygos finalinį ketvertą.

Katalonijos sostinėje vykusiose penktose serijos rungtynėse Šaro auklėtiniai po nelengvos kovos 81:72 pranoko Miuncheno „Bayern“ krepšininkus ir laimėjo seriją iki trijų pergalių 3:2.

Reguliariajame sezone lygių sau neturėjusi „Barcelona“ prisivirti košės galėjo ir lemiamoje dvikovoje – po pirmosios rungtynių pusės svečiai iš Miuncheno turėjo šešių taškų pranašumą – 37:31.

Vis dėlto po ilgosios pertraukos savo auklėtinių žaidimą perstatęs Š.Jasikevičius greitai susigrąžino iniciatyvą ir kartu su jais nužygiavo Belgrade vyksiančio Eurolygos finalinio ketverto link.

Pasibaigus rungtynėms 46-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos negailėjo šiltų žodžių „Bayern“ treniruojančiam kolegai Andea Trinchieri ir plačiai nušvietė pastarąsias paras katalonus kamavusias problemas.

„Antroje rungtynių pusėje sumažinome situacija. Stengiamės išvis nekalbėti ir pamiršti pastarųjų 48 valandų įvykius, kurie mums nesiklostė itin palankiai.

Labai gerai, kad mes sugebėjome išvengti pražangų problemos ir po pirmosios akistatos dalies atsilikome nedideliu skirtumu. Visi, kurie turi Eurolygos patirties žino, kaip sunku į patekti į finalinį ketvertą. Mums tai pavyko.

Dabar turime šiek tiek atsipalaiduoti, o tada kibti į darbus, gerinti savo žaidimą ir tikėtis, kad į Belgradą atvyksime geriausios įmanomos formos.

Sveikinimai žaidėjams ir sirgaliams. Prieš rungtynes atrodė, kad viskas atsisuko prieš mus – daug traumų, krepšininkus ir rikiuotės išvedė virusas, daugelis jų naktį turėjo praleisti ligoninėje.

Sirgaliai sukūrė neįtikėtiną atmosferą. Mes nesame serbai arba graikai, bet žaisti Palau yra didžiulis faktorius. Dar kartą sveikinu sirgalius, manau, kad jiems patiko vaizdas aikštėje.

Taip pat noriu pasveikinti A.Trinchieri ir „Bayern“. Apskritai tai yra vienas iš mėgstamiausių mano trenerių, smagu, kad turiu gerus santykius su juo, taip pat jis kur kas geriau išmano vyną nei aš.

Realu, kad geriau išmano krepšinį nei aš.

Aš tiesiog laimingas, kad galėjau kovoti prieš jį, manau, kad ši serija padarė mane geresniu treneriu ir aš esu labai laimingas, kad pavyko įveikti šį iššūkį“, – džiaugėsi Šaras.

Eurolygos finalinio ketverto pusfinalyje „Barcelona“ susigrums su Madrido „Real“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją