EUROLYGA 2023

LKL verdiktas: teisėjai suklydo „Žalgirio“ ir „Neptūno“ rungtynių metu

„Betsafe-LKL“ čempionate prasidėjo atkrintamųjų varžybų maratonas, o keli pastarieji komandų susitikimai buvo itin dramatiški.

LKL išanalizavo diskutuotinus teisėjų sprendimus.<br>LKL nuotr.
LKL išanalizavo diskutuotinus teisėjų sprendimus.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LKL.lt

May 4, 2022, 11:13 AM, atnaujinta May 4, 2022, 11:32 AM

Viešojoje erdvėje kilus nemažai diskusijų dėl kai kurių teisėjų sprendimų, Lietuvos krepšinio lyga kartu su LKL teisėjų ekspertais siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, pateikia LKL ekspertų komentarus:

1 epizodas, Panevėžio „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“, gegužės 2 d., 102:101 (po pratęsimo):

Į krepšį iš viršaus įdėjęs kamuolį, Rokas Gustys emocingai šaukia prieš jį stovinčiam Kasparui Berziniui į veidą. Teisėjas už tai skiria jam techninę pražangą, nes gestais ar žodžiu reiškiamos patyčios draudžiamos (Oficialių krepšinio taisyklių 36.2.1 4 papunktis).

2 epizodas, Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“, gegužės 2 d., 92:88:

Iki rungtynių pabaigos likus 6,1 sek., Nielsas Giffey gindamasis prieš varantį kamuolį Deividą Gailių, bando pasiekti kamuolį, bet nesėkmingai. Po 2 sekundžių N. Giffey kartoja savo bandymą ir tuo metu teisėjas fiksuoja jam pražangą.

Teisėjas teigia, kad jis fiksavo pirmąjį kontaktą ir abejoja, ar pražanga negalėjo būti nesportinė, todėl su vyr. teisėju pasinaudoja skubios peržiūros sistema (SPS). Po peržiūros paliekamas pradinis sprendimas (pražanga N. Giffey) ir rungtynių laikas atstatomas į 6,1 sek.

Toks sprendimas neteisingas, nes nebegalima fiksuoti pražangos, jeigu ji buvo praleista ir žaidimas vyko toliau (išskyrus smurto atvejus).

Tiek pirmas, tiek antras kontaktai buvo minimalūs. Tačiau fiksavus pražangą antrojo kontakto momentu, derėjo būtent šį momentą peržiūrinėti su SPS, jeigu kilo abejonės, nuspręsti dėl pražangos pobūdžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.