EUROLYGA 2023

Net didžiausius skeptikus užčiaupęs A. Trinchieri: „Dar niekada taip nesididžiavau savo komanda“

Andrea Trinchieri ir jo treniruojama Miuncheno „Bayern“ ekipa liko per plauką nuo vienos iš didžiausių sensacijų modernios Eurolygos istorijoje.

A.Trinchieri.<br>Imago/Scanpix nuotr.
A.Trinchieri.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 8:30 AM

Iki pat lemiamų penktųjų turnyro ketvirtfinalio serijos rungtynių geriausią reguliariojo sezono komandą paskui save nusitempusi bavarų komanda krito tik po paskutinio mūšio priešų tvirtovėje.

Antradienį „Bayern“ Katalonijos sostinėje 72:81 nusileido Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“ ekipai ir palaimėjo seriją iki trijų pergalių 2:3.

Aštuntąją vietą reguliariajame sezone užėmęs Miuncheno klubas visos serijos metu su geriausia lentelės komanda kovojo nepaistant skaudžių netekčių.

Pasiteisinimų neieškoję bavarai ne tik užtildė visus skeptikus, kurie naiviai prognozavo „sausą“ ketvirtfinalio seriją, bet ir privertė ant peilių ašmenų pasivaikščioti „Barcelona“ žvaigždyną.

Įtempta kova vyko ir antradienį. Pirmosios rungtynių pusėse metu svečiai iš Bavarijos buvo net geresnė komanda už namuose žaidusius Šaro vyrukus ir pirmavo 37:31.

Tačiau tokio pat sėkmingo žaidimo A.Trinchieri auklėtiniams išlaikyti nepavyko – „Barcelona“ persvėrė rezultatą ir nelengvais žingsniais nužygiavo Eurolygos finalinio ketverto link.

Net ir po pralaimėjimu pasibaigusios serijos „Bayern“ treniruojantis krepšinio specialistas iš Italijos buvo laimingas.

„Dvejopos mintys. Noriu pasveikinti Šarą ir „Barcelona“. Kartu jie puikiai sužaidė antrąją rungtynių dalį bei nusipelnė šios pergalės. Padėkos keliauja ir mano žaidėjams, kurie, mano manymu, sužaidė neįtikėtiną seriją. Aš labai jais didžiuojuosi.

Galima valandomis kalbėti apie padarytas klaidas, bet šį vakarą mes tris kėlinius žaidėme virš savo galimybių ribos. Akistatą mums nulėmė trečiasis kėlinys, o rungtynių faktoriumi tapo ir įspūdingą pasirodymą surengęs Nicolas Laprovittola.

Nesijaučiu blogai, nesuku galvos dėl šios situacijos. Dar niekada anksčiau taip nesididžiavau savo žaidėjais ir komanda.

Žinoma, šiandien žaidė ir kita komanda, kuri parodė savo pajėgumą trečiajame kėlinyje. „Barcelona“ buvo čempioniška, tai buvo pagrindinė jos pergalės priežastis“, – samprotavo A.Trinchieri.

Eurolygos finalinio ketverto pusfinalyje Š.Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ susigrums su Madrido „Real“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.