EUROLYGA 2023

Rusijos klubų klausimą svarsčiusi LKF parodė tvirtą stuburą – priėmė M. Grigoniui palankų sprendimą

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) išsakė griežtą poziciją šalių agresorių Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu. Antradienį Kaune vykusios LKF ataskaitinės metinės konferencijos metu krepšinio vadovybė priėmė sprendimą, kuris neleidžia atstovauti Lietuvos krepšininkams šalių agresorių klubams.

V.Gedvilas ir M.Grigonis.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
V.Gedvilas ir M.Grigonis.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
V.Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Balčiūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mindaugas Balčiūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Balčiūnas.<br>LKF nuotr.
Mindaugas Balčiūnas.<br>LKF nuotr.
Vydas Gedvilas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2022-05-10 12:28, atnaujinta 2022-05-10 15:45

„Norime priimti nutarimą, kuriame būtų pasakyta, kad tiek Rusijoje, tiek ir Baltarusijoje mūsų žaidėjai negalėtų atstovauti jokiems klubams, net jei krepšininkai turi galiojantį kontraktą (Mariaus Grigonio pavyzdys)“, – teigė LKF prezidentas Vydas Gedvilas

Šis sprendimas buvo priimtas bendru LKF bendruomenės sprendimu.

LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno manymu, šis sprendimas turėtų padėti spręsti teisinius klausimus šiuo metu šalių agresorių klubuose įstrigusiems žaidėjams.

Šiuo metu ilgalaikę sutartį su Maskvos CSKA turintis M.Grigonis yra tapęs nemalonios situacijos įkaitu. Krepšininkas vis dar negali nusitraukti sutarties su šalies agresorės klubu.

Ataskaitinės konferencijos metu LKF prezidentas taip pat pristatė per aštuonis mėnesius (nuo savo kadencijos pradžios) federacijos nuveiktus darbus bei ateities vizijas.

„Dar prieš rinkimus pabrėžėme, kad pagrindinė problema yra moterų krepšinis, kuris buvo apleistas. Vedame derybas dėl Vilniaus „Kibirkšties“ galimos komandos sudėties ir galimybės dalyvauti tarptautinėse varžybose. Norime turėti stiprią komandą, kurioje žaistų pačios geriausios Lietuvos krepšininkės.

Turime įsteigti mergaičių krepšinio centrus, netrukus jis turėtų būti atidarytas Klaipėdoje, planuojame duris praverti ir Druskininkuose. Manau, kad pajudės ledai ir moterų krepšinis atsigaus, mes turime rūpintis visu krepšiniu, ne tik nacionaline rinktine.

Džiaugiuosi, kad sustiprėjo Regioninė krepšinio lyga (RKL), atsirado daugiau projektų, bendradarbiavimo su kitomis organizacijomis.

Performavome rinktinių trenerių štabus (jaunimo), nes buvo įprasta, kad jaunimo rinktines treniruoja LKL treneris, kuris net nepažįsta žaidėjų. Stengiamės, kad asistentais ateitų dirbti ir regioninių vietovių specialistai.

Padidinome jaunimo rinktinių finansavimą ir pratęsėme pasirengimo ciklą, nes kuo pasiruošimo ciklas ilgesnis – tuo efektyvesnis rezultatas.

Turėjome kelionių į užsienį. Kartu su Valdemaru Chomičiumi aplankėme lietuvius užsienyje, kurie lanko specializuotas mokyklas ir nori žaisti krepšinį.

Turime daug puikių jaunimo rinktinių, tikiuosi, kad šiemet tikrai turėsime medalius bent iš vienos jaunimo grupės.

Mūsų visi darbai yra matomi, vieši, mes nuolat diskutuojame, kalbame ir manau, kad einame gera linkme. Per šiuos aštuonis mėnesius padarėme daug“, – teigė V.Gedvilas.

Ataskaitinės konferencijos pradžioje už nuopelnus nušviečiant krepšinio pasaulį buvo pagerbti ir žiniasklaidos atstovai.

LKF padėkojo ir portalui lrytas.lt, kuris buvo įvertintas už reikšmingą indėlį į Lietuvos krepšinio istoriją.

„Šie metai yra ypatingi – krepšinio 100-metis, įvairūs renginiai, vertinome sportinius rezultatus, trenerius, žaidėjus. Renginiai tęsiasi ir stengsimės Lietuvoje paminėti visus žmones, kurie prisidėjo prie krepšinio vystymo, pergalių ir gerų rezultatų“, – samprotavo LKF prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.