EUROLYGA 2023

Europos taurės finale – favoritų ir išsišokėlių dvikova: kas pateks į Eurolygą

Bolonijos „Virtus“ – prieš Bursos „Bursaspor“. Šios komandos trečiadienį vakare susitiks Europos taurės turnyro finale Bolonijoje. Nugalėtojams atiteks kelialapis į Eurolygą.

Bolonijos klubas nuo sezono pradžios buvo vadinamas favoritu.<br>Klubo nuotr.
Bolonijos klubas nuo sezono pradžios buvo vadinamas favoritu.<br>Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 11:09 AM, atnaujinta May 11, 2022, 11:10 AM

Tai, kad dėl titulo kovos „Virtus“ krepšininkai galima laikyti dėsningumu. Jie dar prieš turnyrą jau buvo vadinami vienais iš favoritų.

Tačiau Turkijos komandos patekimas į finalą – tikra sensacija. „Bursaspor“ sunkiai pateko į atkrintamąsias varžybas. Bursos ekipa B grupėje užėmė tik septintąją vietą (8 pergalės, 10 pralaimėjimų).

Aštuntfinalyje „Bursaspor“ labai netikėtai svečiuose per pratęsimą 103:95 paklupdė Željko Obradovičiaus treniruojamą Belgrado „Partizan“ klubą, kurio vadovai kėlė tikslą pakovoti dėl svarbiausio trofėjaus. Ketvirtfinalyje Bursos komanda eliminavo Liublianos „Cedevita Olimpija“ 85:83, o pusfinalyje 85:68 palaužė Andoros „MoraBanc“. Tik 2014 metais įkurtas Bursos klubas Turkijos čempionate šiuo metu užima aštuntąją vietą.

„Bursaspor“ atstovauja ir du buvę Lietuvos krepšinio lygos žaidėjai – amerikiečiai Derekas Needhamas ir Davidas Dudzinskis. Abu jie vilkėjo „Šiaulių“ aprangą, o D. Needhamas trumpai gynė ir Vilniaus „Ryto“ garbę.

Italijos pirmenybių lyderis „Virtus“ pirmajame Europos taurės etape irgi neblizgėjo.

B grupėje Italijos milžinas liko ketvirtas. Abiejose tarpusavio akistatose pirmajame etape „Virtus“ įveikė Turkijos komandą – 98:94 ir 101:83.

Aštuntfinalyje Bolonijos ekipa 75:67 privertė pasiduoti Panevėžio „Lietkabelį“, ketvirtfinalyje 83:77 – Ulmo „Ratiopharm“, o pusfinalyje 83:73 – „Valencia“ krepšininkus. Sezono metu Bolonijos komandą gerokai sustiprino į ją persikėlę Tornike Šengelija ir Danielis Hackettas.

Nei „Virtus“, nei juo labiau „Bursaspor“ nėra laimėję Europos taurės varžybų, kurios vyksta nuo 2002 metų.

Daugiausia kartų – net keturis triumfavo „Valencia“.

Du sykius taurę į viršų kėlė Vilniaus „Ryto“ krepšininkai.

Pernai „Virtus“ nukeliavo iki pusfinalio. Antrąjį pagal pajėgumą Europos turnyrą Bolonijos ekipa laimėjo 1990-aisiais. Tada šios varžybos vadinosi R. Saportos taurė. 1998 ir 2001 m. „Virtus“ tapo Eurolygos čempionu, 2019-aisiais neturėjo sau lygių FIBA (dabar pavadinimą pakeitusioje) krepšinio Čempionų lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.