EUROLYGA 2023

N. Jokičių su prestižiniu titulu pasveikinęs konkurentas J. Embiidas nusilenkė serbui: „Jis tikrai to nusipelnė“

Savaitės pradžioje NBA paskelbė naudingiausią reguliariojo sezono (MVP) krepšininką. Juo antrus metus iš eilės tapo 27-erių serbas Nikola Jokičius, kuris sau už nugaros paliko graiką Giannį Antetokounmpo ir kamerūnietį Joelą Embiidą.

J.Embiidas ir N.Jokičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
J.Embiidas ir N.Jokičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 11:01 AM

Dar vieną MVP apdovanojimą nuskynęs N.Jokičius per 34 žaidimo minutes pelnydavo po 27,1 taško, atkovodavo 13,8 kamuolio, atlikdavo 7,9 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo 1,5 kamuolio.

Vis dėlto krepšinio bendruomenė šį NBA sprendimą įvertinti 211 cm ūgio vidurio puolėją priėmė skirtingai.

Nemažoje dalyje krepšinį apšviečiančių portalų komentarų skiltyje savo nuomonę išsakantys sirgaliai teigė, kad šio sezono naudingiausiu NBA krepšininku turėjo tapti J.Embiidas.

28-erių „Philadelphia 76ers“ puolėjas vidutiniškai per reguliariojo sezono rungtynes įmesdavo po 30,6 taško, atkovodavo po 11,6 kamuolio ir atlikdavo po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Pats J.Embiidas bendraudamas su ESPN neliko itin nusivylęs paskelbtu rezultatu ir pasveikino trofėjų iškovojusį N.Jokičių.

„Tikrai nenustebau rezultatais. Dar likus kelioms savaitėms iki reguliariojo sezono pabaigos žinojau, kad nelaimėsiu šio apdovanojimo.

Sveikinu N.Jokičių, jis tikrai to nusipelnė – tai buvo dar vienas nuostabus sezonas. Tokių rinkimų metu nėra teisingo ar neteisingo pasirinkimo. Kandidatų buvo daug, o trofėjų gauti galėjo bet kuris iš jų.

Aš visiškai nepykstu. Dvejus metus iš eilės buvau nominuotais, tačiau šio apdovanojimo negavau. Dabar man tai nerūpi. Praėjusį sezoną daug kalbėjau apie apie reguliariojo sezono naudingiausio žaidėjo apdovanojimą, o dabar tiesiog atsakinėjau į gautus klausimus. Aš nežinau, ką reikia padaryti, kad laimėčiau į titulą.

Dabar laikas sutelkti visą dėmesį į svarbesnį tikslą ir atiduoti visas jėgas, kad tapčiau čempionu“, – samprotavo J.Embiidas.

Šiuo metu kemerūnietis ir jo atstovaujama „Philadelphia 76ers“ ekipa kaunasi NBA Rytų konferencijos pusfinalyje ir serijoje iki keturių pergalių 2:3 atsilieka prieš „Miami Heat“ ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.