EUROLYGA 2023

Saldus prisiminimas: prieš 19 metų Š. Jasikevičius pirmą kartą tapo Eurolygos čempionu

Lygiai prieš 19 metų, 2003-ųjų gegužės 11-ąją, „Auksiniu berniuku“ tituluojamas Šarūnas Jasikevičius ant savo galvos užsidėjo pirmąją karjeros Eurolygos karūną.

2003 metų gegužės 11 dieną Š.Jasikevičius pirmą kartą karjeroje tapo Eurolygos čempionu.<br>„Barcelona“ instagramo nuotr. koliažas.
2003 metų gegužės 11 dieną Š.Jasikevičius pirmą kartą karjeroje tapo Eurolygos čempionu.<br>„Barcelona“ instagramo nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 11:42 AM

Tuo metu 27-erių lietuvis kartu su „Barcelona“ ekipa triumfavo Eurolygos finale, kuriame Katalonijos klubas 76:65 pranoko Trevizo „Benneton“ krepšininkus.

Finalinėje dvikovoje Š.Jasikevičius pasižymėjo įmesdamas 8 taškus.

Tai buvo pirmasis Eurolygos trofėjus ne tik lietuviui, bet ir „Barcelona“ klubui – pergalę dar labiau pasaldino faktas, kad finalinio ketverto varžybos buvo rengiamos Barselonoje.

Apskritai pirmuoju čempionų titulu pažymėtame sezone Š.Jasikevičius vidutiniškai per rungtynes Eurolygoje įmesdavo po 13,4 taško ir atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Tapęs čempionu Šaras persikėlė į Tel Avivo „Maccabi“, kurioje pratęsė savo sėkmę – iškovojo dar du Eurolygos titulus iš eilės.

Kiek vėliau lietuvis savo kraitį papildė dar viena čempionų taure – 2009 metais jis triumfavo su Atėnų „Panathinaikos“ klubu ir tapo pirmuoju krepšininku Eurolygos istorijoje, kuriam pavyko laimėti turnyro titulą su trimis skirtingomis komandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.