EUROLYGA 2023

Pirmą kartą per 8 metus „Šiauliams“ pralaimėjusio „Ryto“ treneris G. Žibėnas nespinduliavo: „Mus tiesiog apstumdė“

Sėkmingai rungtynes pradėjęs Vilniaus „Rytas“ pirmojo kėlinio pabaigoje krito į gilią duobę, iš kurios lipti pradėjo per vėlai. LKL reguliariojo sezono nugalėtojai pusfinalyje sulaukė skaudaus antausio. Pirmajame serijos mače šansų neturėję „Šiaulių“ krepšininkai atsakomosiose rungtynėse namuose pasiekė saldų revanšą 84:72 (21:21, 31:14, 16:16, 16:21) ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1:1. Antrame kėlinyje šiauliečiai pirmavo net 20 taškų skirtumu – 48:28.

Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas<br>V.
Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas<br>V.
Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-05-15 21:16

Antano Sireikos auklėtiniai laimėjo prieš „Rytą“ pirmą kartą šį sezoną – iki šiol buvo patirti penki pralaimėjimai. Giedriaus Žibėno kariauna pirmąjį pusfinalio serijos susitikimą sostinėje užtikrintai laimėjo 97:75. Trečiasis serijos mačas trečiadienį bus žaidžiamas Vilniuje.

LKL čempionate „Rytas“ prieš Šiaulių komandą buvo laimėjęs net 39 kartus iš eilės. Į pirmąją pergalę nuo 2014 metų šiauliečius vedė 17 taškų pelnęs ir 5 kamuolius atkovojęs Donatas Sabeckis. Pralaimėtojams 23 taškus ir 6 atkovotus kamuolius surinko Arnas Butkevičius.

„Šiandien nebuvo stiprūs su kamuoliu. Labai daug praradome kamuolių, leidome šiauliečiams bėgti. Apie tai kalbėjome prieš rungtynes, kad jie norės bėgti ir jie turi tam žaidėjų. Tai yra puolimo komanda, jie gali daug mesti ir tą šiandien padarė.

Jeigu galvojame apie aukštesnius tikslus, mes turime žaisti 40 minučių. Šiandien gerai pradėjome ir turėjome gerą atkarpą antroje rungtynių pusėje, bet arba mes gerai žaidžiame 40 minučių, arba ne, nes atkarpų čia neužteks“, – sakė G.Žibėnas.

– „Šiauliai“ spurtavo ir įgavo 20 taškų persvarą. Kodėl taip įvyko?

– Šiandien mes kaip komanda nebuvome tokia, kokia buvome pirmose rungtynėse ir buvome nubausti. Pagarba jiems, važiuojame į Vilnių.

– Galime laikytim pozityvu, kad „Rytas“ parodė charakterį ir sugrįžo į rungtynes?

– Čia mažas pozityvas. Tai yra atkrintamosios varžybos, o ne reguliarus sezonas. Norisi 40 minučių gero kontakto. To, kas buvo pirmose rungtynėse. Turime daryti išvadas.

– Kokias išvadas padarėte ir ką galėsite išmokti po tos blogos atkarpos, kai „Šiauliai“ pabėgo 20 taškų skirtumu?

– Mūsų negali taip pastumdyti. Bet mus tiesiog apstumdė, mus paspaudžia iš arčiau – turime žaisti vienas prieš vieną. To nebuvo. Šiandien vienas prieš vieną buvo geresni šiauliečiai. Turime darytis išvadas.

– Kiek svarbus ir lemtingas pusfinalio serijoje gali būti namų aikštės pranašumas?

– Jis visą laiką buvo svarbus, bet jeigu mes norime aukštesnių tikslų, tai turime laimėti ir išvykoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.