EUROLYGA 2023

Po „Žalgirio“ pažeminimo Panevėžyje – iškalbingas Kazys Maksvytis

„Nereikia vynioti žodžių į vatą – mus sutriuškino, važiuojame į Kauną, bandysime atkeršyti kitose rungtynėse“, – po skaudaus pralaimėjimo iškalbingai kalbėjo Kauno „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

K. Maksvytis ir E. Beržininkaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis ir E. Beržininkaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-16 22:10

„Žalgirio“ krepšininkai patyrė pralaimėjimą antrosiose „Betsafe-LKL“ čempionato pusfinalio serijos rungtynėse. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Panevėžyje rezultatu 55:79 (16:20, 11:28, 14:16, 12:17) nusileido vietos „Lietkabeliui“, o serijos rezultatas tapo lygus 1:1.

„Lietkabelis“ žaidė su tokia energija, kaip ir Kaune. Galbūt dar didesne. Mūsų energija buvo visai kitokia, pradedant gynyba. Vien žiūrint į tai, kaip mes kūrėme puolimą, kaip mes pradėjome gintis. 15 rezultatyvių perdavimų prieš 19 klaidų.

Na, tritaškių pataikymas 1 iš 17 irgi rodo blogą kondiciją. Atrodo, kad jie labai lengvai su mumis vienas prieš vieną susitvarkydavo gynyboje, tada įgaudavo pranašumą, išsimėto kamuolius ir sumeta. Energijos užteko pirmoms penkioms minutėms“, – po nesėkmės dėstė strategas.

– Sakėte, kad serijos metu jėgų balansas tarp komandų turėtų išsilyginti. Kaip dabar jaučiatės? Gal tas jausmas šiek tiek apgaulingas buvo?, – buvo paklaustas K.Maksvytis.

– Apgaulingas. Dvi dienos praėjo. Gal jie jaunesni šiek tiek, gal jie daugiau jėgų išsaugojo. Jeigu pastebėjote, mūsų komanda visai kitaip žaidžia namie ir visai kitaip išvykose. Visai kita energija, visai kiti žaidėjai. Tikiuosi, kad ta tendencija pasikartos ir mes namie būsime geresni.

– Turėjote pretenzijų teisėjams. Ką manote apie teisėjų darbą?

– Žinote, kad negaliu komentuoti šito. Kam jūs klausiate? Turbūt, kad dar nepatyręs. Bet aš negaliu komentuoti, nes gausiu baudą.

– Kodėl nepavyko pasinaudoti savo priekinės linijos vyrais ir snaiperiais?

– Iš visų žaidėjų priekaištų neturiu tik Joshui Nebo. Gera energija, kovėsi iki galo. O visi kiti, pradedant aukštaūgiais, turėtų žaisti geriau. Neparankus Gal T.Cavanaugh yra G.Orelikas, pralaimi antrąją mikrodvikovą. Ypač neparankus po krepšiu. J.Lauvergne'as geriau žaidžia namie nei išvykoje, tą tendenciją turbūt irgi pastebėjote.

Visa energija prasidėjo nuo mažiukų. Nespaudėme kamuolio, tada labai blogai išėjome į vadinamąsias close out situacijas. Paprasčiausiai mus pramušinėjo ir susikurdavo penki prieš keturis situacijas. Toks čia ir krepšinis, kai vienas prieš vieną neapsigini, reikia kažką kitą daryti. 

– Ar tai, kad šiandien „Lietkabelio“ gynėjai sužaidė kur kas geriau nei pirmosiose rungtynėse, reiškia, tai, jog rungtynėse Kaune jiems labiau nepasisekė nei tai buvo kažkoks ypatingas jūsų planas?

– Jie šiandien geriau spaudė kamuolį, geriau apžaidinėjo mus vienas prieš vieną ir tai buvo vienas iš skirtumų.

– Joshas Nebo geriau pradėjo rungtynes, tačiau vėliau jį pakeitė J.Lauvergne'as, kuriam sunkiai sekėsi. Kur pradingo tas Jojo, kuris grįžo po traumos?

– Kol kas yra tokia tendencija, kad jis geriau žaidžia namie nei išvykose. Norėčiau tą tendenciją pakeisti, bet yra kaip yra.

– Mareko Blaževičiaus išvis nebuvo ant suolelio. Kas jam netiko?

– Trenerio sprendimas. Turime daug aukštaūgių. Reikia pasirinkti, kuris iš jų nežais. Atkrintamosiose dažniausiai nežaidžia Marekas.

– Dėl to jis nekeliavo su komanda? Nors traumuotas Edgaras Ulanovas šiandien buvo Panevėžyje.

– Taip.

– Vytenis Lipkevičius po rungtynių sakė, jog gali apstumdyti kauniečius. Ar fiziškumo trūkumas jūsų paties negąsdina? 

– Kaune to fiziškumo užteko, o čia to nebuvo. Žaidžiant su „Lietkabeliu“ turi būti fiziškumas, azartas, charakteris, kova, o tada prasideda krepšinis. Manau, kad šiandien apie krepšinį nėra ką kalbėti, nes visais aspektais nusileidome.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.