EUROLYGA 2023

CSKA akibrokštas – reikalaus sugrąžinti į Eurolygos varžybas

Rusijos sukeltas karas Ukrainoje ir tūkstančiai sugriautų pastatų bei užmuštų civilių gyventojų Maskvos CSKA krepšinio klubui nėra argumentas, kodėl negalima būtų toliau tęsti pasirodymą Eurolygoje. Eurohoops.net skelbia, jog Eurolygos A licenciją turinti agresoriaus ekipa oficialiai išreiškė norą žaisti kito sezono Eurolygoje ir planuoja derėtis dėl šios galimybės.

Maskvos CSKA treneris D.Itoudis ir klubo prezidentas A.Vatutinas (dešinėje)<br>Scanpix nuotr.
Maskvos CSKA treneris D.Itoudis ir klubo prezidentas A.Vatutinas (dešinėje)<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2022, 7:28 AM

Tai ji padarė išsiųsdama laišką lygai. Po rusų invazijos į Ukraina ir ten vykdomo genocido tarptautinis sportas rimtai sureagavo į Rusijos klubų ir rinktinių dalyvavimą varžybose – didžioji dalis sportininkų, komandų ir nacionalinių ekipų suspenduotos ar išmestos iš įvairiausių varžybų ar žaidynių.

Eurolyga kovo mėnesį sustabdė trijų Rusijos klubų dalyvavimą šio sezono kovose. Toliau savo pasirodymą Eurolygoje buvo priversti nutraukti CSKA, Kazanės „Uniks“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“. Tačiau tik viena iš jų – Maskvos CSKA – turi Eurolygos A licenciją – klubas yra Eurolygos akcininkas.

Eurohoops.net konstatuoja, jog Eurolyga jau kurį laiką ieško priežasčių panaikinti CSKA licencija, tačiau tam, deja, neranda teisinių priežasčių. Tai padaryti gali tik pats klubas savo noru, o tai daryti CSKA neplanuoja.

Nuo 2003 metų CSKA finalo ketvertą praleido tik tris kartus (2011 m., 2020 m. dėl COVID pandemijos ir 2022 m. dėl Rusijos klubų suspandavimo agresoriui pradėjus karą Ukrainoje).

„Kaip ir ankstesniais metais mūsų savininkai ir rėmėjai visapusiškai mus palaiko, tačiau net ir išvykus užsienio žaidėjams, turėjusiems dideles sutartis ir sutaupius pinigus, kurie turėjo būti skirti premijoms, mes negalime padengti nuostolių, susijusių su kai kurių rėmėjų pasitraukimu. Šiuo metu dirbame šia kryptimi. Bet kokiu atveju kitam sezonui planuojame suburti konkurencingą komandą.

Rusijos sportas atsidūrė neįprastai sudėtingoje situacijoje, atvirai kalbant, jis turi bėdų. Pastebima aiški tendencija „išpjaunat“ iš pasaulio sporto mūsų šalį. Mūsų futbolo klubus suspendavo UEFA, pasaulio ledo ritulio čempionatas vyksta nedalyvaujant rusams, Rusijos teritorijoje nebus netransliuojamos Eurolygos rungtynės, olimpinės žaidynės... Būkime atviri: išgyventi dabar įmanoma, bet labai sunku.

Kaip ten bebūtų, Eurolygos akcininkų klubams išsiuntėme laiškus, kad esame pasirengę aptarti savo dalyvavimą šiose varžybose kitame sezone.

Nepaisant visų sunkumų, esame pasirengę padaryti viską, kad užtikrintume klubų saugumą Rusijos teritorijoje, taip pat patys planuojame reikalui esant skristi ir žaisti mačus Belgrade arba Stambule.

Nenutraukėme bendravimo su Europos kolegomis, vykdome visus įsipareigojimus ir toliau dalyvausime susitikimuose, skirtuose strateginių problemų aptarimui.

Esame įsitikinę, kad nepaisant visko, būtina išsaugoti turnyro vientisumą, jo branduolį, stabilumą ir tradicijas“, – sakė CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas.

Eurolygos valdybos posėdis, kuris spręs ir CSKA klubo likimą, jau šią savaitę vyks Belgrade, kur bus rengiamas finalo ketvertas. Teigiama, kad CSKA valdovybė taip pat ten veikiausiai apsilankys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.