EUROLYGA 2023

Prieš Eurolygos finalo ketvertą – NBA klubo „New York Knicks“ dėmesys Rokui Jokubaičiui

Rokas Jokubaitis ruošiasi Eurolygos finaliniui ketvertui, kur jį įdėmiai stebės ir NBA ekipos „New York Knicks“ atstovai. 34-uoju NBA šaukimu praėjusią vasarą pakviestas 21-erių krepšininkas jau kitą sezoną gali debiutuoti stipriausioje planetos lygoje.

Ketvirtadienio vakarą<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ketvirtadienio vakarą<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-17 12:37

„New York Post“ žurnalistas Marcas Bermanas praneša, kad „Kincks“ seka lietuvio žaidimą Euorolygoje, kur R.Jokubaitis buvo pripažintas geriausia kylančia lygos žvaigžde, ir yra pasiruošę jau artimiausiu metu jį pakviesti už Atlanto.

Tiesa, Niujorko ekipos vadovai mato, kokią pažangą Europoje per metus padarė krepšininkas, tad tiki, kad dar vieneri metai Eurolygoje jam pridėtų kur kas daugiau pasitikėjimo ir stabilumo.

Anot M.Bermano, lietuvio šansai rudenį žaisti NBA lygoje – dvejopi.

Tai susiję ir su „Knicks“ ekipos situacija. Pranešama, kad 2023 m. vasarą daugelio ekipos žaidėjų sutartys baigsis, tad komanda turės geresnes finansines galimybes pasirašyti naujus kontraktus, vienas tokių galėtų būti ir R.Jokubaičio.

Per 35 Eurolygos rungtynes ​​R.Jokubaitis vidutiniškai pelnydavo 7,2 taško. Amerikiečiai ypač didelį dėmesį skiria krepšininko taiklumui, kuris Eurolygoje tolimus metimus metė net 59 proc. tikslumu.

Tikėtina, kad R.Jokubaitis nepasirodys NBA vasaros lygoje, nes jo neišleis „Barcelona“ klubas. Maža to, krepšininkas šią vasarą kartu su Lietuvos rinktine ruošis Europos čempionatui.

Nepaisant didelio dėmesio, dabar lietuvio mintys – Belgrade, kur ketvirtadienį prasideda Eurolygos pusfinaliai. „Barcelona“ kausis su Madrido „Real“, o Stambulo „Anadolu Efes“ – su Pirėjo „Olympiakos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.