EUROLYGA 2023

Apie „Šiaulių“ legionieriaus kalbas užsiminęs G. Žibėnas nesiruošia skraidyti padebesiais: „Mums reikia būti ant žemės“

Vilniaus „Rytas“ atsidūrė per žingsnį nuo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalų, po to kai trečiadienį namuose 94:79 antrą kartą įveikė Šiaulių „Šiaulius.

Giedrius Žibėnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 10:59 PM

Serijoje iki 3 pergalių „Rytas“ pirmauja 2:1, tačiau sostinės ekipos strategas Giedrius Žibėnas po rungtynių padebesiais skraidyti neplanavo.

„2:1 ir nieko tokio dar nenuveikėme“, – keliais žodžiais rungtynes pakomentavo treneris.

Po rungtynių G.Žibėnas užsiminė, kad komandai labai padėjo „Šiaulių“ legionierius Issufas Sanonas, kuris savo kalbomis suteikė „Ryto“ krepšininkams papildomo sportinio pykčio. Visgi, spaudos konferencijoje strategas šia tema nebuvo linkęs išsiplėsti.

„Nelabai norėčiau, nes mes nenorime šnekėti, mes norime laimėti“, – trumpai į klausimą apie ukrainietį atsakė G.Žibėnas.

– Gytis Radzevičius sakė, kad yra nemažai „trashtalko“ iš jo pusės. Kiek negražu yra tai, ką jis šneka?

– Aš aikštelėje su žaidėjais nebėgioju. Ką jie sako vienas kitam neturiu idėjos. Bet tai atkrintamosios ir tai normalu. Aišku, tas lygis turi būti proto ribose.

– Ko turėtų užtekti, kad žengtumėte į finalą?

– Turime kontroliuoti savo emocijas. Jos yra gerai. Labai gerbiu kiekvieno žaidėjo norą laimėti, kartais atrodo, kad norime per 2 minutes laimėti. To noro yra begale, bet tas emocijas kartais reikia suvaldyti. Kartais puolime kantrybės trūksta, gynyboje kartais paprastus dalykus pamirštame, bet tai yra visiškai natūralu ir tos emocijos yra labai sveika.

– Kas svarbiausia būna trečiose rungtynėse, kai rezultatas būna 1:1?

– Šiauliuose rūbinėje nebuvo jokios panikos. Tas mane kaip trenerį labai padrąsino. Šiandien aikštelėje buvo daugiau davėjų nei gavėjų. Kuo daugiau duosi – tuo daugiau gausi. Šiandien gavome gerą pergalę, o atidavėme tikrai daug. Reikia pagirti žaidėjus už intensyvų žaidimą gynyboje, bet žinome, kad jei vėl žaisime kaip antrose rungtynėse to neužteks.

– Kodėl nuo rungtynių pradžios nepavyksta „užsmaugti“ varžovų?

– Todėl, kad „Šiauliai“ irgi gera komanda. Negalime jų nurašyti ir mums reikia būti ant žemės. Žinome kaip mus pasitiks. Nesinori daug kažko šnekėti ir turime padaryti tai, ko nepadarėme praeitoje išvykoje.

– Kiek Giedriaus Staniulio atkirtimas buvo jūsų komandos nuopelnas?

– Didelis. Mes žinome, kad visą žaidimą pas juos daro įžaidėjai. Atkirsti gynėjus nuo didelių yra didelis darbas ir bent jau šiandien jį padarėme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.