EUROLYGA 2023

Eurolygos finalinis ketvertas – lyg tiksinti bomba: serbų vidaus ministras skelbia, kad Belgrade vyksta „specialus karas“

Serbija šią savaitę organizuoja didžiausią Europos klubinio krepšinio renginį – Eurolygos finalo ketvertą, tačiau jau susidūrė su netikėtais trikdžiais, kuriuos vadina „specialiu karu“.

V. Putinas Serbijoje yra vadinamas tautos broliu.<br> AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas Serbijoje yra vadinamas tautos broliu.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 11:37 AM, atnaujinta May 18, 2022, 11:56 AM

Ketvirtadienį Belgrade prasidės pusfinalių kovos, kuriose kausis „Barcelona“ ir Madrido „Real“ bei Stambulo „Anadolu Efes“ su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa.

Pasirengimas lemiamoms kovoms Serbijos sostinėje vyksta visą savaitę, per kurią įvyko nemažai nemalonių incidentų. Parnešama, kad Belgrade fiksuota daugiau nei 100 anoniminių pranešimų apie užminuotus objektus: nuo vaikų mokyklų – iki didelių renginių erdvių.

Serbijos vidaus reikalų ministras Aleksandras Vulinas aiškina, kad tai yra užsienio programišių darbas, kurie spaudžia Serbiją dėl to, kad ši neskyrė sankcijų Rusijai, kuri pradėjo karą Ukrainoje.

Dabar vidaus saugumo atstovų dėmesys krypsta ir į Belgrado „Štark“ areną, kurioje ketvirtadienį ir šeštadienį bus daugiau nei 18 tūkst. sirgalių, mat visi bilietai į Eurolygos finalo ketverto rungtynes yra išparduoti.

Serbijoje žmonės yra pasiskirstę į dvi stovyklas – vieni kare palaiko Rusiją, kiti – Ukrainą. Belgrado gatvėse galima pamatyti nemažai Rusijos simbolikos, nevengiama ir atributikos su „Z“ žyme, kuri simbolizuoja Rusijos invaziją į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.